- Jens og Erna er for like

Begge lever i en sosialdemokratisk boble, mener Siv Jensen.

REAGERER PÅ HØYRE-UTTALELSER: Frp-lederen Siv Jensen reagerer sterkt på flere av Høyres uttalelser under valgkampen.   
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
REAGERER PÅ HØYRE-UTTALELSER: Frp-lederen Siv Jensen reagerer sterkt på flere av Høyres uttalelser under valgkampen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen mener det er vanskelig å se forskjell mellom Høyre-leder Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg.

Reagerer på Høyre-uttalelser - Både Høyre-leder Erna Solberg og valgkampen lever i en sosialdemokratisk boble. Det virker som om målet for valgkampen er å få fram likheter, ikke forskjeller. Men hele poenget med å bytte regjering må jo være å bytte politikk, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

Jensen reagerer sterkt på flere Høyre-uttalelser under valgkampen. Hun viser til at Høyre og Frp var enige om at kutt i skatter og avgifter var bra for norsk økonomi, og hun trekker fram dyre matvarer som et eksempel som påvirker dem med dårligst økonomi.

- På dette området har Høyre forlatt sin opprinnelige politikk og blitt enda likere Arbeiderpartiet. Nå er det vanskelig å få øye på de store forskjellene mellom Jens og Erna, sier Jensen.

- Ingen reelle endringer Solberg avviser Jensens kritikk. Hun mener Frp er blitt preget av at Høyre gjør det bra på målingene.

Jensen mener på sin side at Høyre i regjering, uten et sterkt Frp, ikke vil føre en borgerlig politikk.

- Det er vi som utgjør den store forskjellen på ikke-sosialistisk side. Uten Frp blir det ikke reelle endringer i eldreomsorg, samferdselspolitikk, asyl- og innvandringspolitikken, og i skatte- og avgiftspolitikken, sier Jensen.

(NTB)

-FOR LIKE: Siv Jensen sier at det er vanskelig å se forskjell mellom statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Høyreleder Erna Solberg.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
-FOR LIKE: Siv Jensen sier at det er vanskelig å se forskjell mellom statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Høyreleder Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer