«Jens og gubbene»

Som politiker har jeg i alle år vært nødt til å ta ansvar for det jeg sier og gjør. Slik er det tydeligvis ikke for en del journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jens og gubbene» er tittelen på Dagbladets lederartikkel lørdag 2. mars. To gubber er nevnt ved navn, Bjarne Håkon Hanssen og undertegnede.

Som Dagbladets lesere nå vet, kom jeg på et møte med 150 pressefolk med en uttalelse som aldri skulle vært framført. Den ble oppfattet i en annen mening enn den jeg mente å formidle. Jeg har beklaget uttalelsen på en skikkelig og ærlig måte. For Anniken Huitfeldt og meg er denne saken nå oppgjort.

I alle mine år som politiker og privatperson har jeg vært nødt til å ta ansvar for det jeg sier og gjør. Slik er det tydeligvis ikke for en del journalister. De kan tydeligvis kaste seg over folk og dele ut karakteristikker og personbeskrivelser av det mest sjofle og infame slaget uten å risikere noe eller bli stilt til ansvar for noe.

Etter mange år i politikken har jeg vært i kontakt med mange pressefolk, og en del av dem kjenner jeg ganske godt. Jeg vet av erfaring at mange av dem tar pressens «Vær varsom-plakat» alvorlig. Men det er altfor mange som bruker denne plakaten til å «tørke seg i baken med», for å si det på udannet Berntsensk vis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer