Jens og Kristin lei av syting fra de rike

Har ingen sympati for milliardærene som klager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardærene som klager over hvor ille det er å være rik i Norge, får ingen sympati fra statsministeren og finansministeren.

Til Dagens Næringsliv sier finansminister Kristin Halvorsen (SV) at det kan være aktuelt å øke skattetrykket for dem som tjener mest.

I intervjuer med avisa har både Olav Thon og Stein Erik Hagen sammenlignet Norge med kommunistland der staten tar private formuer.

- Det er en hån mot dem som opplevde diktaturene i Sovjetunionen og før murens fall i Øst-Europa, sier Halvorsen.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) reagerer på at det har vært slik klaging fra rikfolk helt siden Johan Nygaardsvold ble statsminister i 1935.

- Det er et paradoks at noen av de rikeste menneskene i Norge klager på at det er umulig å være rik i Norge. Stein Erik Hagen og Olav Thon er levende beviser på at det de selv sier, er feil, sier Stoltenberg.

(NTB)

ET PARADOKS: Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen lar seg provosere av blant annet Olav Thon og Stein Erik Hagen som mener at det er umulig å være rik i Norge. Arkivfoto: SCANPIX
ET PARADOKS: Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen lar seg provosere av blant annet Olav Thon og Stein Erik Hagen som mener at det er umulig å være rik i Norge. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer