Jens og Siv lader opp med sosiale medier

I kveld går valgets første partilederdebatt av stabelen.

LADER OPP:Jens Stoltenberg skriver om sine egne forberedelser til kveldens partilederdebatt på sosiale medier. Her fra kontoret hans i Statsministerboligen i Riddervoldsgate. Foto: Statsministerens kontor.
LADER OPP:Jens Stoltenberg skriver om sine egne forberedelser til kveldens partilederdebatt på sosiale medier. Her fra kontoret hans i Statsministerboligen i Riddervoldsgate. Foto: Statsministerens kontor.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke bare lader de opp til valgets første partilederdebatten opp, partilederne forteller gladelig om sine forberedelser i sosiale medier.

Det er mulig noen av dem gruer seg litt, eller som Kristin Halvorsen, gleder seg til å komme i gang. Hvordan man lykkes som leder i de virkelig store tv-debattene kan ha mye å si for partiets valgresultat 12. september.

Forbereder seg
På sin facebook-side skriver Jens Stoltenberg om sine aktiviteter i timene før kveldens store debatt:

- Forbereder meg til valgkampens første partilederdebatt. Valg og valgkamp er viktig, men det viktigste er å delta i fellesskapet ved å bruke stemmeretten. Jeg håper du vil støtte opp om demokratiet ved å bruke stemmeretten enten gjennom å forhåndsstemme eller ved å stemme på valgdagen, skrev statsministeren like før kl.17.00 i ettermiddag.

FLYR HØYT FØR DEBATT:  Siv Jensen har allerede vært høyt og lavt denne valgkampen. Her er Frp-leder Siv Jensen på besøk ved  Solvang sykehjem på Teisen i Oslo. Her i samtale med besøkende Åse Nilsen. Før partilederdebatten i kveld har hun flytt med helikopter fra Arendal.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FLYR HØYT FØR DEBATT: Siv Jensen har allerede vært høyt og lavt denne valgkampen. Her er Frp-leder Siv Jensen på besøk ved Solvang sykehjem på Teisen i Oslo. Her i samtale med besøkende Åse Nilsen. Før partilederdebatten i kveld har hun flytt med helikopter fra Arendal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Debatten går av stabelen kl. 19:45 i en direkte samsending fra Stortingets vandrehall på TV2 og NRK.

Lader opp
SV-leder Kristin Halvorsen skriver følgende om sine forberedelser:

- Nå lader jeg opp til partilederdebatten ved kjøkkenbordet hjemme! Gleder meg til å komme skikkelig igang ;-)

Også Siv Jensen er klar til dyst, og har tatt helikopter for å rekke inn til debatten:

- Sitter i helikopter på vei fra Arendal til Oslo. Nydelig utsikt og en god inspirasjon før kveldens partilederdebatt! skriver hun på Facebook-sida si og har til og med lagt ved et bilde av utsikten fra lufta.

Bildet kan du se her.
Mye å tenke på
Ofte settes store team av rådgivere inn på å «finpusse» partilederen. Alt kan ha stor betydning. Flere gode poenger skal hamres inn, angrep på motstanderen spikres. Dessuten hjelper det om alt av klær og hår ser bra ut. Det er mye å tenke på for partilederne og folka rundt dem i timene før de går på lufta.

GLEDER SEG: SV-leder Kristin Halvorsen gleder seg til å komme skikkelig i gang med valgkampen når den første partilederdebatten går av stabelen i kveld. Her fra Dagbladets skoleduell 17. august. Foto: Dagbladet
GLEDER SEG: SV-leder Kristin Halvorsen gleder seg til å komme skikkelig i gang med valgkampen når den første partilederdebatten går av stabelen i kveld. Her fra Dagbladets skoleduell 17. august. Foto: Dagbladet Vis mer

Blant dem som mange ganger har vært med på å forberede en partileder til dyst, er Sp-leder Liv Signe Navarsetes statssekretær, Guri Størvold. I kveld skal hun se debatten hjemme i sofaen - i mammaperm - og skriver følgende på Facebook:

- Første gang på 10 år at jeg er her - og ikke der i kulissene; smånervøs og opptatt av øyenskyggen og replikkene til partilederen. Heia Liv Signe!