Jens og Thorvald ville ofre jobbene for Nini

Pappa Thorvald var den fremste internasjonale fredsmekler på Balkan. Mamma Karin hadde en toppstilling i regjeringsbyråkratiet. Storebror Jens var finansminister i Norge. Alle tilbød de seg å si opp sine prestisjefylte jobber for å hjelpe narkomane Nini Stoltenberg. Selv var hun nesten døden nær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ninis liv er viktigere enn noen jobb, sa tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg til TV2 i går. Nini sier at hun ikke ønsket at noen av dem skulle si opp sine jobber, og at det ikke hadde hjulpet henne.

Kjærligheten hjalp

- Det som hjalp meg var kjærligheten de viste meg, sier hun.

Det skjer altså i de beste familier, også i politikerdynastiet Stoltenberg. Nå vil Thorvald Stoltenberg ha åpenhet om narkomani. Åpenheten skjer i forbindelse med at han denne uka gir ut sin selvbiografi «Det handler om mennesker». Her skriver Stoltenberg at han på den verste tida, midt på 90-tallet, var fredsmekleren som møtte ledere på Balkan den ene dagen, og gikk gatelangs i Oslo og lette etter Nini den neste.

- Jeg har aldri vært så langt nede, sier Thorvald Stoltenberg.

Familien Stoltenberg er en spesielt sammensveiset familie, kjent for åpenhet og gjestfrihet. Her regjerte ungene, Camilla, Jens og Nini, sammen med deres mange venner, ifølge journalist Geir Salvesen, som i 1994 utga en biografi om Thorvald Stoltenberg.

Fronter debatt

Mens familien sto sammen om å tilby seg og ofre karrierer for Nini, så står de nå sammen for å fronte en debatt om narkomani, som de synes er helt nødvendig. Thorvald Stoltenberg mener det er absurd at en sykdom skal være det han kaller «forbudt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer