Jens P. forlater Orkla

Heyerdahl bygde opp Orkla fra ingenting til milliardkonsern. I dag tok han hatten og gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jens P. Heyerdahl slutter å jobbe for Orkla og flytter ut av sitt kontor i selskapet, opplyser han i en pressemelding.

- Det har over lengre tid vært fremsatt ubegrunnede påstander i mediene. Jeg har intet ønske om å bidra til unødig personstrid eller fordekte aksjoner, skriver Heyerdahl (61).

I dag ble konsernsjef Finn Jebsen orientert om Heyerdahls beslutning. Hovedpersonen selv hevder han har fattet beslutningen for å fremme ro og verne om Orklas langsiktige verdigrunnlag.

- Jeg har intet ønske om å bidra til unødig personstrid eller fordekte aksjoner, og har ikke engasjert meg overfor enkeltaksjonærer eller andre med slikt formål. Det har likevel over lengre tid vært fremsatt ubegrunnede påstander i mediene om det motsatte, basert på anonyme kilder, skriver Heyerdahl, ifølge dn.no..

Den tøffe mediedekningen av striden i Orkla har også vært utløsende årsak til at Heyerdahl trekker seg.

- Jeg ønsker å gi mitt bidrag til at den (medieaktiviteten jour.anm) opphører.

Beholder lønn

Orklas informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde sier til dn.no at Heyerdahls lønnsavtale fra 2001 står ved lag.

Heyerdahl har hatt 4,4 millioner i årslønn siden han ble konsulent. Denne lønna får han til han blir 62. Heyerdahl fylte 61 i forrige måned.

Etter fylte 62 år skal den tidligere Orkla-sjefen ifølge avtalen få en lønn på 80 prosent av årslønn i tre år. Fra han blir 65 år er årslønna 66 prosent av årslønnen. Med andre ord - over tre millioner kroner.