Jens P. rasende over ny biografi

Den mektige Orkla-sjefen Jens P. Heyerdahl mener seg personforfulgt, krenket og overvåket. Bakgrunnen er at to journalister skriver bok om ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jens P. Heyerdahl er en av norsk næringslivs mektigste menn. Han er også en av dem det er vanskeligst å få i tale. Men Adresseavisen har klart det. I et portrettintervju fyrer Heyerdahl løs mot boka to journalister i Dagens Næringsliv skriver om ham. Et arbeid han har svært lite til overs for:

- Det er en personlig krenkelse. Jeg opplever det som en form for personforfølgelse eller som en slags vedvarende overvåking.
- Var det ikke en tanke å møte den med din egen versjon?

- Det står meg helt fjernt. Jeg har ingen ambisjoner om å kaste bort tida på noe så uviktig, sier Heyerdahl til avisa.

- Absurd

Det er journalistene Terje Erikstad og Geir Imset som skriver den uautoriserte biografien om Jens P. Heyerdahl. I utgangspunktet ønsket de Heyerdahls medvirkning, men ifølge Geir Imset har han sagt et klart nei til å bidra:

- Han var den første som ble orientert om planene, men han sa dessverre nei til å medvirke.

- Dere svarer med å krenke ham?

- Nei, det er absurd å oppfatte dette som en personlig krenkelse eller som en krenkelse av privatlivets fred. Vi setter søkelyset på hva Jens P. Heyerdahl gjør som industrileder og viktig offentlig aktør. En bok om dette bør han tåle, mener Imset.

- Heyerdahl er kanskje landets mektigste næringslivsleder med stor makt og innflytelse over arbeidsplasser. Derfor er denne boka et høyst legitimt prosjekt.

I godt selskap

Uatoriserte biografier - bøker hvor hovedpersonen selv ikke bidrar - er langt vanligere i andre land. Mens også i Norge er det etter hvert skrevet en del av dem.

Både Arne Næss, Fred. Olsen, Kjell Inge Røkke og Gro Harlem Brundtland har måttet finne seg i at deres liv og virke offentliggjøres i bokform.
Til høsten er det Jens P. Heyerdahls tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer