Jens P. vil ri igjen

Jens P. Heyerdahl utpekte ikke bare sin egen arveprins som etterfølger. Trolig vil han også selv få en sentral plass i Orkla-konsernet etter tronskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det vil være fornuftig av konsernet å utnytte kompetansen og erfaringen til Heyerdahl. Nøyaktig hvilken posisjon han kan få, vil jeg ikke spekulere i, sier tillitsvalgt styremedlem Stein Stugu til Dagbladet.

Han påpeker at Orkla-konsernet har lang tradisjon for å sørge for sine eksdirektører. I Heyerdahls tilfelle vil trolig det bety en styreplass.

Men når Heyerdahl selv signaliserte på pressekonferansen i går at han ikke ville trekke seg helt tilbake, er det lite trolig at han vil ønske seg noe mindre enn en plass i styrerommet. Han har også en aksjepost å forsvare.

- Jeg vil stille min arbeidskraft til disposisjon for Orkla i framtida, men hva det innebærer må vi komme tilbake til, sa han.

Det som imidlertid vil veie tyngst, er ønsket om å påvirke retningen på selskapet han har styrt suverent i over tjue år. Første slag vant han da styret ikke fant grunn til å kritisere ham etter det omstridte aksjesalget. Det andre slaget unngikk han å tape da han selv fikk regissere sin avgang i går.

Men kampen er ikke over.

- Det ville ikke bli ro i selskapet før holdningene i bedriftsforsamlingen stemmer overens med styret. Derfor vil det fram til generalforsamlingen i mai foregå mange småkamper, sier styremedlem Stein Stugu.

<B>GIR SEG NEPPE:</B> -Jeg stiller min arbeidskraft til disposisjon, sa Jens P. Heyerdahl i går, og dermed kan vi se for oss at han tar plass i styret til Orkla.