Jens på skinner

TRONDHEIM (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere sentrumspartienes krav om halv matmoms. I natt viste han tillit til NSB og tok nattoget til Oslo, etter en lang dags sjarmoffensiv i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går la de tre partiene fram et forslag til momsreform som er «avgjørende viktig» for å få til en budsjettavtale med Ap.

- Kunststykket er ikke å framsette ønsker om lavere skatter og avgifter. Kunststykket er å finansiere dette, sa statsministeren til Dagbladet, før mottakelsen for 250 gjester i Herresalen i Erkebispegården i går kveld.

I velkomsttalen slo han fast at den første regjeringskonferansen utenfor Oslo i vår tid var en historisk dag.

- Historiske dager kaller på historiske rammer. Da er Trondheim og Trøndelag et riktig valg, sa statsministeren, og fikk latteren fram da han fortsatte:

- Neste gang drar jeg til Bergen og da sier jeg omtrent det samme der.

Fortsatt kritisk

Trondheims ordfører, Anne Kathrine Slungård, var både irritert og frustrert foran regjeringskonferansen i byen. Hun mener at byens politiske ledelse var forbigått, og at regjeringen har opptrådt uprofesjonelt.

- Kritikken min står ved lag. Vi får se om de lærer av det og gjør det bedre neste gang, sa Slungård til Dagbladet under mottakelsen i Erkebispegården.

Først seint onsdag ettermiddag fikk hun den offisielle beskjeden om regjeringskonferansen. I går kveld var hun likevel både blid og fornøyd, etter samtaler med både forsvarsministeren og finansministeren.

Demonstranter

På vei inn til festen måtte statsministeren passere to høyst ulike grupper demonstranter: Høyrøstede unger som demonstrerte mot nedlegging av Breidablikk skole, og nesten like engasjerte motstandere av regjeringens Midtøsten-politikk.

Tidligere på dagen ble Stoltenberg møtt av både gasskraftmotstandere og medlemmer av Trondheim Symfoniorkester som brukte blåseinstrumenter mot forslaget til statsbudsjett.

- Det er noe av poenget, folk skal få mulighet til å formidle sine standpunkter, kommenterte statsministeren.

Hensikten med å legge regjeringskonferanser utenfor hovedstaden, er blant annet å markere at regjeringen arbeider med saker som angår hele landet.

- Det er også viktig at regjeringen samlet får besøkt en viktig del av Norge. Da får vi innspill og vurderinger og forslag og råd, som er viktige å ha med oss, sa Jens Stoltenberg.

Blant kjendisene som hygget seg med regjeringens kanapeer på mottakelsen, var Vebjørn Rodal, Bjørn Wirkola, Harald Grønningen, Odd Reitan og Rosenborgerne Rune Bratseth, Bent Skammelsrud og Erik Hoftun.

<B>PÅ 1: KLASSE: NSBs «hotellrom» på Dovrebanen er bra nok for statsministeren.
<B>BLID IGJEN:</B> I går var Trondheims ordfører Anne Kathrine Slungård og statsministeren fornøyd. Hun fikk beskjed om besøket først på onsdag.