Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Pikenes kupper Grand Prix

- Det viktigste er ikke å vinne, men å ta seg godt ut, fastslår Jens Pikenes idet han for aller første gang inntar Melodi Grand Prix. Lørdag 8. februar stiller han sammen med sine undersåtter i Penthouse Playboys i den norske utgaven av den legendariske slagerkonkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jahn Teigen er ikke med. Heller ikke Bettan har meldt seg på til årets utgave av Grand Prix. Og hvor er Rolf Løvland?

Ta det likevel helt rolig. Jens Pikenes gjør sin Grand Prix-debut, og han får knallhard konkurranse fra Prix-veteran Tor Endresen.

Kampinstinkt

På et noe mindre glamorøst slep finner vi Geir Rønning, som vi husker fra tidligere års tevlinger, og en rekke ukjente kvinnelige artister. Marianne Elstad Olsen, Kim Angela Luis, Guro Håvik, Beate Olsen og Trude Trefall vil alle være ubeskrevne navn når de stiger inn i NRKs studio 8. februar. På forhånd er det liten tvil om at de alle blir overskygget av Jens Pikenes.

- 1996 ble et stort år for oss. Vi åpnet TV-kanaler, vi platedebuterte og selv hadde jeg gleden av å bli kåret til årets best kledde mann. Men noe forteller meg at 1997 vil bli et enda bedre år for Penthouse Playboys. Som menn har vi et naturlig kampinstinkt, og nå er vi klare til å stille i EuroSong-finalen i Dublin 3. mai med det norske flagget på brystet, forklarer Pikenes, som altså legger lista høyt vel tre uker før den norske finalen går av stabelen.

GP har forfalt

Det er Kjetil Rolness som står bak Penthouse Playboys' Grand Prix-bidrag. Selv om Pikenes og Rolness til stadighet blir koblet i media, nekter Pikenes å røpe hvordan han fikk lurt til seg «Om du elsket meg», som GP-låta heter.

- Det jeg kan si, er at vi vil sørge for å få Grand Prix tilbake til det klassiske konseptet - til tida før denne noble slagerkonkurransen forfalt til irsk roots og euro dance.

Pikenes hevder at hans tette samarbeid med Grand Prix-kunstnere som Odd Børre, Kirsti Sparboe og Dollie de Luxe har inspirert ham til å gjøre en innsats for arrangementet.

- Jeg har sett hvor langt de andre har nådd. Nå er det vår tur, predikerer Pikenes med fryd i stemmen. Han er den første til å uttrykke respekt for sine GP-konkurrenter.

Paljetter

- Tor Endresen er en flott mann. Han gikk med paljetter lenge før meg. Som sanger er han fullt på høyde med Sven Erik Fjeldberg og Dag Spantell.

Selv om Pikenes har et knivskarpt konkurranseinstinkt er det andre faktorer ved deltakelsesn i Grand Prix som er vel så viktige.

- Mange av deltakerne de siste årene har kledd seg under enhver kritikk. Dette ønsker vi å rette på. Men når det er sagt: Vi reiser gjerne til Dublin. Vi har et globalt uttrykksbehov. Kontinentet lokker, konkluderer Jens Pikenes, nylig passert 23.

DUBLIN NESTE? Grand Prix kan bli den gylne muligheten det talentfulle underholdningsorkesteret Penthouse Playboys trenger for å nå ut til Europas trengende masser. Foto: AGNETE BRUN
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media