Jens presses

Statsminister Jens Stoltenberg skal de siste dagene ha fått sterke oppfordringer fra egne rekker om å fjerne sosialminister Guri Ingebrigtsen. Ap-folk sier til Dagbladet at de ikke kan drive valgkamp med Ingebrigtsen som sosialminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har snakket med flere Ap-folk som steiler over Ingebrigtsens uttalelser om sosialklienter.

- Vi kan ikke ha en sosialminister i Ap som tråkker på de svakeste, sier en kilde.

Må handle raskt

Dagbladet har fått opplysninger om at folk i parti og fagbevegelse de siste dagene har kontaktet statsministeren med krav om at sosialministeren blir skiftet ut. Flere sier det blir vanskelig å drive valgkamp med slike uttalelser i ryggen.

Andre peker på at Ingebrigtsen uavhengig av den siste episoden ikke vil være sterk nok i valgkampen på det viktige velferdsområdet.

De mener Stoltenberg for lengst burde gjort et par- tre utskiftninger eller rokeringer i regjeringen for å få et sterkere lag inn i valgkampen. Nå er det et sterkt press for å få ny sosialminister.

Stoltenberg må snarest ta en beslutning om hva han skal gjøre med misnøyen. Valget er bare to måneder unna. Spørsmålet er om Stoltenberg ønsker det. Inntrykket av panikktiltak vil tale imot. Han har heller ikke noe ønske om å ofre én statsråd alene.

Krav om grep

Stoltenberg har lenge sagt at dårlige meningsmålinger ikke nødvendigvis fører til et dårlig valgresultat. Men langt fra alle i Ap går til valgkampen med samme ro. Dersom nye meningsmålinger ikke viser tegn til framgang, kan det trolig komme krav om at partiledelsen tar nye grep. Dette kan bli tema på Ap's første sentralstyremøte etter sommerferien i begynnelsen av august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer