Jens roser Røkke og Stordalen

De har startet fra bunnen av og har skapt store formuer, sa Stoltenberg i talen til landsstyremøte.

FÅR ROS: Kjell Inge Røkke ble sammen med Petter Stordalen, Odd Reitan og Stein Erik Hagen trukket fram som gode eksempler på at det er mulig å lykkes i norsk næringsliv. Røkke og Stordalen fikk ros for å ha startet fra bunnen med å være fiskeren fra Molde og jorbærhandler på torget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FÅR ROS: Kjell Inge Røkke ble sammen med Petter Stordalen, Odd Reitan og Stein Erik Hagen trukket fram som gode eksempler på at det er mulig å lykkes i norsk næringsliv. Røkke og Stordalen fikk ros for å ha startet fra bunnen med å være fiskeren fra Molde og jorbærhandler på torget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap har landsstyremøte. I sin tale til sine egne, valgte Stoltenberg å skryte av noen av Norges næringlivets største profiler. En etter en ramset han opp Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Odd Reitan og Petter Stordalen som gode eksempler.

- Røkke er fiskeren fra Molde, som startet som maskinsmører i Alaska. Hagen og Reitan er kjøpmenn som startet Rimi og Rema 1000 fra grunnen. Stordalen startet med å selge jordbær på torget. Det skal vi ha stor respekt for, sa Stoltenberg.

- Det de har fått til er imponerende.

- Må betale skatten
Stoltenberg mener de fire beviser at det er mulig å starte bedrifter som går bra i Norge, og bli rik.

- Så må de bare betale skatten sin, så går det bra, la Stoltenberg til.

Stoltenberg brukte store deler av talen på å snakke om regjeringens satsing på næringsliv, og at regjeringen nå vil gjøre det enklere å drive bedrifter i Norge.

- Men det er jo ikke slik at Røkke og Stordalen er de typiske næringslivslederen. Det er de små bedriftene som er grunnstrukturen i norsk økonomi.

Enklere hverdag
Stoltenberg viste til at 99 prosent av alle bedriftene i Norge har færre enn 100 ansatte.

- Vi skal takke de menneskene som satser. Vi trenger dem alle sammen for å forsterke et sterkt norsk næringsliv, sa Stoltenberg.

Nå varsler statsministeren at det skal bli en enklere hverdag for bedriftene, sa han.

- Det skal bli enda enklere å etablere bedrifter i Norge. Ønsker man det, må man sørge for at vi blir sittende, sa Stoltenberg med klar adresse til velgerne og nest stortingsvalg.

Blant annet vil regjeringen komme med en tallfestet mål for å redusere kostnadene bedrifter har for å følge opp krav fra myndighetene.

Integrering
I morgen skal blant annet utenriksminister Jonas Gahr Støre legge fram innstillingen fra partiets integreringsutvalg, som han leder.

Det er ventet at utvalgets arbeid vil skape stor debatt under landsstyremøtet.

STOLTENBERG OG STORDALEN: Jens Stoltenberg og Petter Stordalen, her fotografert sammen i 2005.
Foto: Lars Myhren Holand
STOLTENBERG OG STORDALEN: Jens Stoltenberg og Petter Stordalen, her fotografert sammen i 2005. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer