Jens roser Røkke og Stordalen

De har startet fra bunnen av og har skapt store formuer, sa Stoltenberg i talen til landsstyremøte.

FÅR ROS: Kjell Inge Røkke ble sammen med Petter Stordalen, Odd Reitan og Stein Erik Hagen trukket fram som gode eksempler på at det er mulig å lykkes i norsk næringsliv. Røkke og Stordalen fikk ros for å ha startet fra bunnen med å være fiskeren fra Molde og jorbærhandler på torget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FÅR ROS: Kjell Inge Røkke ble sammen med Petter Stordalen, Odd Reitan og Stein Erik Hagen trukket fram som gode eksempler på at det er mulig å lykkes i norsk næringsliv. Røkke og Stordalen fikk ros for å ha startet fra bunnen med å være fiskeren fra Molde og jorbærhandler på torget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap har landsstyremøte. I sin tale til sine egne, valgte Stoltenberg å skryte av noen av Norges næringlivets største profiler. En etter en ramset han opp Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen, Odd Reitan og Petter Stordalen som gode eksempler.

- Røkke er fiskeren fra Molde, som startet som maskinsmører i Alaska. Hagen og Reitan er kjøpmenn som startet Rimi og Rema 1000 fra grunnen. Stordalen startet med å selge jordbær på torget. Det skal vi ha stor respekt for, sa Stoltenberg.

- Det de har fått til er imponerende.

- Må betale skatten Stoltenberg mener de fire beviser at det er mulig å starte bedrifter som går bra i Norge, og bli rik.

- Så må de bare betale skatten sin, så går det bra, la Stoltenberg til.

Stoltenberg brukte store deler av talen på å snakke om regjeringens satsing på næringsliv, og at regjeringen nå vil gjøre det enklere å drive bedrifter i Norge.

- Men det er jo ikke slik at Røkke og Stordalen er de typiske næringslivslederen. Det er de små bedriftene som er grunnstrukturen i norsk økonomi.

Enklere hverdag Stoltenberg viste til at 99 prosent av alle bedriftene i Norge har færre enn 100 ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer