Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens saboterer klimaforhandlingene

Rasmus Hansson i WWF om statsministerens oljesandholdning.

OSL KRITISK: WWFs Rasmus Hansson er ikke nådig etter Jens´oljesanduttalelser, som selv Ap-folk reagerer på. Foto: SCANPIX.
OSL KRITISK: WWFs Rasmus Hansson er ikke nådig etter Jens´oljesanduttalelser, som selv Ap-folk reagerer på. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Leder for WWF Norge, Rasmus Hansson, mener Stoltenberg saboterer de internasjonale klimaforhandlingene med sitt utspill om oljesand. Dagbladet skriver i dag at Ap-folk fortvilte etter at Stoltenberg la alt ansvaret over på Canada i en Aftenposten-artikkel.

- Med den holdningen til norske investeringer i oljesand, undergraver han norsk og internasjonal klimapolitikk. Det er oppsiktsvekkende og uforståelig, sier Rasmus Hansson.

Canada er kjent som «klimaversteing».

- Canada er en ekstremist som sier rett ut at de ikke vil følge opp Kyoto, som viser verden finger´n og vil utnytte oljesanden koste hva det koste vil. Når Jens sender sitt oljeselskap og investerer våre pensjonspenger i oljesand og sier at han ikke bryr seg, investerer han i deres klimasabotasje. Det er nesten så man ikke tror hva man hører, raser WWF-sjefen.

Han mener verden trenger Arbeiderpartiet til å legge internasjonalt press på Canada og andre land som ikke gjør en god nok klimainnsats.

- Arbeiderpartiet har alltid stått for internasjonalt samarbeid. Det er nettopp nå trenger vi Arbeiderpartiet til å lede Norge og verden i riktig retning. Vi bønnfaller Jens Stoltenberg: Tenk to ganger i oljesandsaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling