Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens sammenlignet seg selv med Coca-Cola

Statsministeren mener sosialdemokrater er som brusen; ekte vare.

- EKTE VARE:  Jens Stoltenberg sammenlignet seg selv og andre sosialdemokrater med brusgiganten Coca Cola da han åpnet en sosialdemokratisk konferanse i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
- EKTE VARE: Jens Stoltenberg sammenlignet seg selv og andre sosialdemokrater med brusgiganten Coca Cola da han åpnet en sosialdemokratisk konferanse i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg åpnet i dag den internasjonale tenketankens Policy Network og LOs konferanse «Progressive Governance» i dag.

Drøssevis av sosialdemokratiske toppolitikere, akademikere og politiske tenkere fra hele verden er ventet til SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo torsdag og fredag.

I forkant av en paneldebatt om hva som er det viktigste for sentrum-venstre politikere fikk verten selv, Jens Stoltenberg, åpne konferansen.

- Sosialdemokratiske partier og Coca-Cola har en ting til felles: Vi er ekte vare (the real thing)! sa statsminister Jens Stoltenberg i sin velkomsttale til konferansen som samler over 200 internasjonale gjester.

- Glimt av håp
Men først tok Policy Networks Roger Liddle, ordet og skamroste Norge.

- Jeg vet ikke om et bedre sted å ha dette møtet her enn i Norge, sa han og viste til Stoltenbergs egen rødgrønne regjering.

-  Norge er vårt glimt av håp. De fleste av oss ville gjerne hatt deres økonomiske problemer, sa Liddle med klar henvisning til de langt større økonomiske problemene i andre europeiske land.

Advarer mot kopi
- Vår utfordring er hvordan vi kan lære fra den økonomiske krisa og hvordan vi skal håndtere den i dag, sa Stoltenberg.

Selv advarte Stoltenberg mot å tro at det er fullt mulig å ta direkte kopi av rødgrønn politikk og strategi i Norge.

-  Jeg tror ikke at vi bare kan møtes på tvers av grensene for så å dra hjem og kopiere hverandre, sa Stoltenberg og la til:

- Men jeg vil gjerne dele med dere hva jeg har lært av og dele makta med andre sentrum-venstre politikere over noen år nå, sa statsministeren om sin eget sentrum-venstre eksperiment i regjering.

- Det er først når vi kombinerer våre verdier og sterk sosial rettferdighet, med evnen til å fornye og modernisere, at vi er på vårt beste, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media