Jens sier han aldri ga Jarle Andhøy noen tillatelse

- Mine tanker går til de savnede og deres pårørende, sier statsministeren.

PREGET: Jens Stoltenberg sier hans tanker først og fremst går til de savnede og deres pårørende. Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PREGET: Jens Stoltenberg sier hans tanker først og fremst går til de savnede og deres pårørende. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jarle Andhøy uttalte etter ankomst New Zealand at han hadde forstått det slik at Jens Stoltenberg hadde gitt ham tillatelse til å reise til Antarktis, da de to møttes i forbindelse med en av den erfarne seilerens mange TV-produksjoner.

Stoltenberg skal ha oppfordret eventyreren til å reise til isødet - den nøyaktige ordlyden i passiaren de to imellom er ulikt gjengitt av forskjellige medier.

Kan ikke gi tillatelse Overfor Dagbladet slår statsministeren nå fast at det ikke er han som kan gi tillatelse til eventyrreiser til Antarktis.

- Det er Norsk Polarinstitutt som gir tillatelse til ekspedisjoner, blant annet for at sikkerhet og beredskap skal kunne vurderes, sier Stoltenberg til Dagbladet.

 Disse reglene er det viktig å følge, slår han fast, og presiserer:

- Det er ikke jeg som statsminister som kan gi slike tillatelser.

Berørt Andhøy og Samuel Massie (18) fra Bergen ble satt i land på Antarktis, og satte kursen mot Sydpolen på firhjulinger. Robert «Burro» Skaanes, Tom Gisle Bellika og sør-afrikaneren Leonard James Banks ble igjen på «Berserk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer