Jens sitter hvis Bondevik får diktere

Kjell Magne Bondevik fikk feber. Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ble svimmel av sult og statsminister Jens Stoltenberg får kjeft fra alle hold og risikerer jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiets budsjettforslag er så upopulært blant de andre partiene at det kan ende i regjeringskrise. Da står Kjell Magne Bondevik klar til å overta, og sentrumskameratene får sin revansje.

Denne budsjetthøsten blir feberhet og nerveslitende. Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fikk allerede i går føling med hardkjøret. Etter tidenes lengste finanstale, pressekonferanser og toppmøte med partene i næringslivet, var han sulten og utkjørt.

- Nå må jeg ha mat, utbrøt han til Dagbladet.

I Stortinget måtte Kjell Magne Bondevik avlyse intervjuavtaler og legge seg nedpå på grunn av influensa. Men når feberen slipper taket, er Bondevik klar til å slåss. Han kan langt på vei diktere budsjettet i høst.

Gjør alt

Stoltenberg vet at et regjeringsskifte i høst er drepen for Arbeiderpartiet, og han vil strekke seg langt for å berge regjeringens liv.

- Vi gjør nesten hva som helst for å beholde regjeringsmakten. Må vi gi opp nå, oppgir vi også det som har vært Ap's kjennetegn - styringsdyktigheten, sier en sentral Ap-kilde.

Stoltenberg som kalte Bondevik-regjeringen for «enestående svak», må be Bondevik om nåde for å overleve. Budsjettet som Yngve Hågensen i går kalte tiårets beste, må endevendes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer