Jens spiller miljøtrumfen

Miljø blir en av Ap's viktige valgkampsaker. Det kan det ikke herske noen tvil om, når Ap stiller seg bak et regjeringsoppnevnt utvalg som foreslår å bruke inntil 10 milliarder kroner på å utvikle ren energi i åra framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Satsingen blir kjent i valgkampens begynnelse, og vil med stor sannsynlighet bli brukt av Jens Stoltenberg & co for å demonstrere Ap's overlegenhet i miljøkampen mot sentrumspartiene.

Hva er det som har skjedd siden Ap for 15 måneder siden hadde ikke Ap tid til å vente på sentrumspartienes utvikling av utslippsfrie gasskraftverk?

Ap's brutale kjør i gasskraftsaken i mars i fjor førte til statsminister Kjell Magne Bondeviks fall. Siden den gang har Bondevik og hans sentrumskamerater brukt enhver anledning til å fortelle det norske folk om Ap's suspekte miljøprofil. Nå svarer Ap på kritikken.

Men det er også uttrykk for Ap's og LOs uttrykte ønske om å bruke mer av olje- og gassressursene her hjemme.

Ap ser store muligheter for norsk industri og norske industriarbeidsplasser dersom man i tar i bruk norsk naturgass i Norge. Sentrumspartiene/SV fokuserer på forurensingsproblemene.

Det nye er at man nå setter naturgassen i forbindelse med produksjon av ren energi, også forurensingsfrie gasskraftverk, men først og fremst hydrogen.

For å fase hydrogen inn på det norske energimarkedet er det nødvendig å satse store summer på forskning og utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer