Jens spiller miljøtrumfen

Miljø blir en av Ap's viktige valgkampsaker. Det kan det ikke herske noen tvil om, når Ap stiller seg bak et regjeringsoppnevnt utvalg som foreslår å bruke inntil 10 milliarder kroner på å utvikle ren energi i åra framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Satsingen blir kjent i valgkampens begynnelse, og vil med stor sannsynlighet bli brukt av Jens Stoltenberg & co for å demonstrere Ap's overlegenhet i miljøkampen mot sentrumspartiene.

Hva er det som har skjedd siden Ap for 15 måneder siden hadde ikke Ap tid til å vente på sentrumspartienes utvikling av utslippsfrie gasskraftverk?

Ap's brutale kjør i gasskraftsaken i mars i fjor førte til statsminister Kjell Magne Bondeviks fall. Siden den gang har Bondevik og hans sentrumskamerater brukt enhver anledning til å fortelle det norske folk om Ap's suspekte miljøprofil. Nå svarer Ap på kritikken.

Men det er også uttrykk for Ap's og LOs uttrykte ønske om å bruke mer av olje- og gassressursene her hjemme.

Ap ser store muligheter for norsk industri og norske industriarbeidsplasser dersom man i tar i bruk norsk naturgass i Norge. Sentrumspartiene/SV fokuserer på forurensingsproblemene.

Det nye er at man nå setter naturgassen i forbindelse med produksjon av ren energi, også forurensingsfrie gasskraftverk, men først og fremst hydrogen.

For å fase hydrogen inn på det norske energimarkedet er det nødvendig å satse store summer på forskning og utvikling.

Regjeringen har pengene.

Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har slått fast at vi skal kunne bruke avkastningen av oljefondet i åra framover. Ap vil ikke bruke pengene til å gi folk skatte- og avgiftslettelser. Men en storsatsing i ny og ren energi er midt i blinken for Ap's profil og gir muligheter for en ny industrigrein i Norge.