Jens Stoltenberg: - Det er greit å karikere Muhammed. Det er en del av ytringsfriheten

Norske statsledere går i dag i tog med hundretusenvis av franskmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PLACE DE LA CONCORDE (Dagbladet): Flere hundre tusen franskmenn har i dag strømmet gjennom gatene for å hedre ofrene etter terrorangrepene i Paris. Ordene «je suis Charlie», jeg er Charlie, er overalt - på bussene, på parkometrene, på plakater, bannere og på folks t-skjorte.

I dag gir Frankrike sitt svar på at terroristene angrep satiremagasinet Charlie Hebdo - og også ytringsfriheten. Med på demonstrasjonen er også fremstående norske politikere og ledere.

- Det viktigste er i dag er å tenke på de som mistet livet. Det er de som er det viktigste. Det som skjedde i Paris nå, og i Norge 22. juli var et angrep på uskyldige mennesker og i tillegg et angrep på demokratiet, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Lar seg ikke skremme Utenriksminister Børge Brende og Statsminister Erna Solberg har i dag møtt og gått i tog med den franske presidenten Francois Hollande, sammen med statsledere fra hele verden. Til Dagbladet sier Børge Brende at han er imponert over måten det franske folk har håndtert terroren på. 

- Jeg tror selve operasjonen rundt det må vi bruke litt tid på å analysere, men når det gjelder å vise solidaritet, det å stå opp mot terroristene, vise at man ikke lar seg skremme av forsøk på stoppe det frie ord, syns jeg Hollande har adressert det på en fremragende måte, sier Brende til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.