Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Stoltenberg: - Det må ryddes opp

Ber Helga redegjøre.

SKAL RYDDE OPP: Statsminister Jens Stoltenberg sier fiskeriminister Helga Pedersen snarest skal redegjøre for hussaken. Så langt er det ikke noe som tilsier at saken får betydning for Pedersens statsrådjobb, sier Stoltenberg. Foto:SCANPIX
SKAL RYDDE OPP: Statsminister Jens Stoltenberg sier fiskeriminister Helga Pedersen snarest skal redegjøre for hussaken. Så langt er det ikke noe som tilsier at saken får betydning for Pedersens statsrådjobb, sier Stoltenberg. Foto:SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren fikk kjennskap til at Ap-nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen ikke har hatt papirene i orden via sine rådgivere i går kveld. Pedersen har siden 2005 bodd ulovlig i huset sitt i Vestertana.

Først i dag morges snakket Jens Stoltenberg med sin nestleder og statsråd selv.

- Hun er den første til å beklage det som ikke er i orden, og hun skal rydde opp, sier Stoltenberg.

Selv beskrev hun situasjonen som «pinlig», da Dagbladet konfronterte henne med de manglende papirene.

Full tillit
Etter et frokostmøte i tankesmien Civita der Stoltenberg snakket om den norske modellen og finanskrisa, var det Helga Pedersen-saken pressen spurte om. På spørsmål om saken kan få konsekvenser for Pedersens statsrådjobb, svarte Stoltenberg:

- Det er ikke noe som har kommet fram så langt som tilsier det. Jeg har full tillit til at Helga Pedersen rydder opp. Hun er opptatt av å redegjøre for saken så fort som mulig.

- Er alt kommet på bordet?

- Hun er selv opptatt av at alt skal ryddes opp i.

- Hvor kjedelig er det å få en slik sak i valgkampen?

- Nå får vi se hva saken handler om. Jeg avventer Helgas redegjørelse, seir Stoltenberg.

Må søkeIfølge loven skal tilbygg og nye oppføringer på en eiendom godkjennes av kommunen før det tas i bruk, selv om man tidligere har fått byggetillatelse. Da skal kommunen utstede en ferdigattest etter søknad. Hvis ikke alle tiltak er ferdig, må man i stedet søke om en midlertidig brukstillatelse.
Kritisk Frp
Fremskrittspartiet mener statsråden har snublet i sine egne regler, når hun nå ikke hadde oversikt over de nødvendige papirene for å ferdigstille utbyggingen av huset sitt ved vannet.

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg kaller det pinlig dobbeltmoral:

- Åslaug Haga måtte gå av som statsråd etter en lignende affære. Likevel har ikke Helga Pedersen tatt seg bryet med å sjekke at alt var i orden med sin egen bolig. Til tross for at regjeringen står hardt på strenge regler i bygningsloven. Det avslører en pinlig dobbeltmoral.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling