Jens Stoltenberg: - Det må ryddes opp

Ber Helga redegjøre.

SKAL RYDDE OPP: Statsminister Jens Stoltenberg sier fiskeriminister Helga Pedersen snarest skal redegjøre for hussaken. Så langt er det ikke noe som tilsier at saken får betydning for Pedersens statsrådjobb, sier Stoltenberg. Foto:SCANPIX
SKAL RYDDE OPP: Statsminister Jens Stoltenberg sier fiskeriminister Helga Pedersen snarest skal redegjøre for hussaken. Så langt er det ikke noe som tilsier at saken får betydning for Pedersens statsrådjobb, sier Stoltenberg. Foto:SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren fikk kjennskap til at Ap-nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen ikke har hatt papirene i orden via sine rådgivere i går kveld. Pedersen har siden 2005 bodd ulovlig i huset sitt i Vestertana.

Først i dag morges snakket Jens Stoltenberg med sin nestleder og statsråd selv.- Hun er den første til å beklage det som ikke er i orden, og hun skal rydde opp, sier Stoltenberg.Selv beskrev hun situasjonen som «pinlig», da Dagbladet konfronterte henne med de manglende papirene.

Full tillitEtter et frokostmøte i tankesmien Civita der Stoltenberg snakket om den norske modellen og finanskrisa, var det Helga Pedersen-saken pressen spurte om. På spørsmål om saken kan få konsekvenser for Pedersens statsrådjobb, svarte Stoltenberg:

- Det er ikke noe som har kommet fram så langt som tilsier det. Jeg har full tillit til at Helga Pedersen rydder opp. Hun er opptatt av å redegjøre for saken så fort som mulig.- Er alt kommet på bordet?- Hun er selv opptatt av at alt skal ryddes opp i.- Hvor kjedelig er det å få en slik sak i valgkampen?- Nå får vi se hva saken handler om. Jeg avventer Helgas redegjørelse, seir Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer