Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Stoltenberg: - Målingen er en stor inspirasjon

En glad Jens Stoltenberg tar bare deler av æren for at Ap nå er velgernes favoritt før høstens kommunevalgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-lederen stråler som en sol når han ser Dagbladets måling hvor 28,2 prosent sier de ville ha stemt på Ap hvis det hadde vært kommunevalg på mandag.

- Dette er kjempebra, og målingen er en stor inspirasjon. Men du må skrive at jeg er nøktern og at det til sjuende og sist er resultatet på valgdagen som teller, sier Jens Stoltenberg.

Ro i partiet

- Hvor stor del av æren er din for at det går såpass bra nå?

- Huff, sånne spørsmål er så vanskelige å svare på. Men jeg føler jeg har fått klart fram vårt budskap om skolepolitikk og kampen mot arbeidsledigheten i sommer. Sånn sett har vel jeg litt av æren. Men først og fremst har vi i partiledelsen et felles ansvar både i motgangs- og medgangstider.

- Blir du glad av slike målinger eller distanserer du deg fra dem?

- Det er klart jeg blir glad. Herregud, ser du ikke det? spør Stoltenberg og smiler fra øre til øre.

Skrekkblandet fryd

I SV-leiren mottas Dagbladets partibarometer med skrekkblandet fryd. Mens 16 prosent nå svarer at de ville ha stemt på SV dersom det hadde vært kommunevalg nå, fikk partiet en oppslutning på 7,8 prosent ved kommunevalget for fire år siden.

- Hvis vi gjør et godt valg, må det være det tydeligste signalet Bondevik kan få om at han ikke bør gifte seg med Høyre for evig tid, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

15. september er det kommunevalg.