Jens Stoltenberg (46)

Statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som sønn av ambassadør, statsråd og Ap-kjempe Thorvald Stoltenberg, måtte det nesten gå som det gikk. Jens Stoltenberg ble også politiker.


Han startet sin yrkeskarriere som journalist i Arbeiderbladet på slutten av 70-tallet før han gikk over til en jobb som forsker i Statistisk sentralbyrå. Stoltenberg er sosialøkonom som i flere år er blitt omtalt som kronprinsen i Arbeiderpartiet.

Allerede i 1989 kom han inn som varerepresentant på Stortinget og to år senere var han fast på tinget. Han har vært statssekretær i Miljøverndepartementet, minister i nærings- og energidepartementet og finansdepartementet.

I 2000 ble han statsminister, men 18 måneder senere var han ute av regjeringskontorene igjen etter valgnederlaget i 2001. Han hadde en opprivende lederkamp mot Thorbjørn Jagland, men trakk til slutt det lengste strået på APs landsmøte i 2002.

Jens har snudd politisk det siste året. Han har knyttet sterkere bånd til fagbevegelsen. Fra å være en politiker som ikke hadde noe imot å privatisere og konkurranseutsette, vil han nå motarbeide slik tenkning. I hvertfall innenfor eldreomsorg, skole og sykehussektoren.

Jens Stoltenberg er gift med Ingrid Schulerud og har to barn. De er bosatt på Nordberg i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer