Jens Stoltenberg ble varslet av Grande Røys

Statsministeren kunnet ha grepet inn og stengt av Grubbegata før 22.juli.

STENGTE IKKE GRUBBEGATA: Regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen får kritikk for ikke å ha stengt av Grubbegata i regjeringskvartalet. Det kunne ha forhindret 22.juli, fastslår kommisjonen ledet av Alexandra Bech Gjørv.
Foto: Erlend Aas / Scanpix .
STENGTE IKKE GRUBBEGATA: Regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen får kritikk for ikke å ha stengt av Grubbegata i regjeringskvartalet. Det kunne ha forhindret 22.juli, fastslår kommisjonen ledet av Alexandra Bech Gjørv. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Likevel lot statsministeren Oslo bystyre behandle stengingen av Grubbegata som en ordinær reguleringssak.

I sin rapport gir kommisjonen regjeringen det glatte lag for at man ikke tok saken i egne hender da byrådet i Oslo avviste forslaget om å stenge av Grubbegata i regjeringskvartalet.

Kommisjonen har gått nøye til verks i det som framstår som en politiske farse på bakrommet om Grubbegata. Ikke minst kunne regjeringen sørget for at saken, som var en ordinær reguleringssak i kommunen, kunne fått en annen, og langt raskere, behandling. 

Kunne grepet inn Kommisjonen lar det tydelig skinne igjennom at regjeringen kunne ha grepet inn i saken om Grubbegata, og sørget for at stengingen hadde vært på plass før.

Også Jens Stoltenberg personlig må ta sin del av ansvaret for at gata ikke ble stengt.

- For å få stengt en gate permanent kreves en omregulering av området. Det er den enkelte kommune som er reguleringsmyndighet. Der samfunnsmessige hensyn tilsier det, kan imidlertid staten vedta en reguleringsplan, skriver kommisjonen.

- Det er forutsatt at denne muligheten først skal benyttes der det ikke kan ventes at den ordinære kommunale saksbehandlingen vil føre til et resultat som kan godtas av staten. Også at det tar for lang tid, kan, etter kommisjonens oppfatning, være et resultat staten ikke kan godta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer