Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Stoltenberg oppnevnt som FNs spesialutsending for klima

Internasjonal toppjobb for Ap-lederen.

FORTSETTER SOM LEDER: Jens Stoltenberg er oppnevnt som FNs spesialutsending for klima, men vil fortsatt være parlamentarisk leder og leder i Arbeiderpartiet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORTSETTER SOM LEDER: Jens Stoltenberg er oppnevnt som FNs spesialutsending for klima, men vil fortsatt være parlamentarisk leder og leder i Arbeiderpartiet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det opplyser Arbeiderpartiets stortingsgruppe i en pressemelding.

Det er FNs generalsekretær Ban Ki-Moon som i dag har oppnevnt Stoltenberg som én av to spesielutsendiger for klima. Den andre er Ghanas tidligere president John Kufuor.
 
- Verden er i dag ikke i rute for å nå klimamålene vi har satt oss. Vår oppgave blir å få det budskapet tydelig fram og bidra til handling nasjonalt og internasjonalt som kan få ned utslippene. Skal verden unngå sterke og uoversiktlige klimaendringer i dette århundre, må landenes klimapolitikk styrkes kraftig de neste årene, sier Jens Stoltenberg i pressemeldinga.

Spesialutsendingene skal bidra til å få framgang i det internasjonale klimaarbeidet fram mot høgnivåmøtet om klima i september 2014 — og videre fram mot 2015 da målet er å nå fram til en bred internasjonal klimaavtale.

- Jeg ser fram til å ta fatt på denne oppgaven og følge opp det viktige initiativet som FNs generalsekretær har tatt. Jeg ser også fram til å samarbeide med Ghanas tidligere president John Kufuor, sier Stoltenberg.

(Dagbladet kommer med mer)