Jens Stoltenberg sier Russland har styrker i Ukraina

- Har vært inne i Ukraina flere ganger de siste månedene.

I KONFLIKT:  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier det blir mer russisk militært materiell i Øst-Ukraina og at Russerne også sender styrker inn i Landet. Foto: NTB Scanpix og Christian Roth Christensen / Dagbladet
I KONFLIKT: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier det blir mer russisk militært materiell i Øst-Ukraina og at Russerne også sender styrker inn i Landet. Foto: NTB Scanpix og Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier de har sett en økning i russisk militært materiell i Øst-Ukraina.

Ukraina hevdet tirsdag at 700 russiske styrker befant seg i Øst-Ukraina og onsdag oppjusterte president Petro Porosjenko tallet til 9.000.

- Jeg vil ikke kommentere konkrete tall, for vi har sett at russerne har flyttet styrker ut og inn av Ukraina de siste månedene og at de har store styrker langs grensen. Vi har også sett en økning i tungt militært utstyr og russisk militært utstyr i Øst-Ukraina, sier Stoltenberg.

- Kan ikke ta fred for gitt Han sier Russlands oppførsel ikke bidrar til en fredelig løsning på konflikten med Ukraina.

Uttalelsene kom på en pressekonferanse sammen med statsminister Erna Solberg (H), etter at de to hadde hatt et møte for å diskutere sikkerhetspolitikk.

- Russlands handlinger i Ukraina er en påminnelse om at vi ikke kan ta fred i Europa for gitt. NATO er og vil være en viktig aktør for å løse de store krisene vi ser i verden nå, sier Solberg.

- Forsyner opprørerne Den ukrainske statsministeren meldte allerede mandag at russiske styrker hadde gått over grensa og inn i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.