Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Stoltenberg trygg på at Humlegård er rett mann

Statsministeren har store forventninger til ny politisjef.

MÆLAND MÅTTE GÅ:Her er statsministeren etter gårsdagens debatt hvor justisminister Grete Faremo kunngjorde at Øystein Meland hadde trukket seg som sjef for politidirektoratet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
MÆLAND MÅTTE GÅ:Her er statsministeren etter gårsdagens debatt hvor justisminister Grete Faremo kunngjorde at Øystein Meland hadde trukket seg som sjef for politidirektoratet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går trakk Øystein Mæland, statsministerens forlover, seg fra jobben som sjef i politidirektoratet. Nyheten var det Grete Faremo som kom med da NRK startet partilederdebatten om 22.julikommisjonensrapport. Under en pressekonferanse tidligere i dag bedyret justisministeren at hun ikke hadde vurdert Mælands stilling.

I dag kom justisministeren med nyheten om at det er Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård som får jobben som ryddegutt i Politidirektoratet.

- Jeg er trygg på at Odd Reidar Humlegård kommer til å gjøre en god jobb som politidirektør, sier statsminister Jens Stoltenberg i en kommentar under sitt besøk i Troms i dag.

Stoltenberg har selv vært inhabil i forhold til Mæland, og understreker nå at han ikke har noen bånd til Humlegård som skulle tilsi at han trenger en ny habilitetsvurdering.

Ryddejobb
Utnevnelsen kommer etter at Mæland trakk seg som en følge av manglende uttrykt tillit fra politisk ledelse. Mandag avdekket 22.julikommisjonen et stort sprik mellom politiets egen evaluering av innsatsen 22.juli og kommisjonens vurdering av politiet. På en rekke områder og punkter gir kommisjonen politiets det glatte lag: for dårlig varslingssystem, for dårlig kommunikasjon, for dårlig ledelse og for dårlig systemer.

22.juli kunne politiet ikke bare ha stoppet Anders Behring Breivik på vei ut til Utøya, men også reddet flere liv fra massakren om de hadde kommet seg raskere ut i båt.

Kommisjonen avdekker sommel i å anskaffe båt til politiet og Deltas overfart til øya, og konkluderer med at de første polititjenestemennene på stedet ikke fulgte inngrepsplikten i «skyting pågår»-instruksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media