Jens Stoltenberg var «kongen på haugen» etter valgnatta...

Nå straffes han nådeløst for biodieselbråket.

STRAFFES: Jens Stoltenbergs popularitet faller med 18 prosentpoeng etter biodieselbråket. Foto:  Lise Åserud / SCANPIX
STRAFFES: Jens Stoltenbergs popularitet faller med 18 prosentpoeng etter biodieselbråket. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): På Synovates novembermåling får Arbeiderpartiet 32,9 prosent. Det er 3,5 prosentpoeng tilbake fra oktober og en tilbakegang på 2,5 prosent i forhold til stortingsvalget. Ap lekker til Høyre og noe til SV, som går fram med 1,3 prosentpoeng. Samlet får de rødgrønne 80 mandater, noe som ikke hadde holdt for å få gjennom den omstridte biodieselavgiften.

Samtidig faller statsminister Jens Stoltenbergs popularitet med hele 18 prosentpoeng. Mens 51 prosent av velgerne i oktober mente at Stoltenberg gjorde en god jobb, er det nå 33 prosent som mener det. 20 prosent mener Stoltenberg gjør en dårlig jobb, mot bare åtte prosent i oktober.

Dette er det største og mest dramatiske fallet på en måned for Jens Stoltenberg på Dagbladets popularitetsmålinger siden han tiltrådte som de rødgrønnes statsminister høsten 2005.Den rødgrønne seiersrusen etter valget er definitivt historie, og valgkampens store vinner, Jens Stoltenberg, er for lengst tilbake i den grå hverdagen — og vel så det.

Upopulære avgifter— Det er aldri populært med enkeltavgifter, men de inntektene avgiftene gir er populære, for de brukes til skole, vei og andre fellesgoder. Det norske folk har ved to valg vist at de velger fellesskapet, sier statsminister Jens Stoltenberg via sin statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer