PRESSES TIL Å GÅ: Vågå-ordfører Rune Øygard, som står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med ei mindreårig jente. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PRESSES TIL Å GÅ: Vågå-ordfører Rune Øygard, som står tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med ei mindreårig jente. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Jens Stoltenberg vil ha Rune Øygard vekk

Svært opprørt over det som har kommet fram i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER/VÅGÅ (Dagbladet): Dagbladet vet at man helt i toppen av Ap-ledelsen er svært opprørt over det som har kommet fram i Sør-Gudbrandsdal tingrett i dag, da flere svært seksualiserte meldinger ble lest opp for retten.

Dagbladet vet at Jens Stoltenberg derfor mener det vil være riktig å gi Vågå Ap råd om å uttrykke mistillit til den permitterte ordføreren Rune Øygard.

Det var det som kom fram da aktor konfronterte overgrepstiltalte Rune Øygard med Skype-samtaler han har hatt med den fornærmede jenta (16), som fikk det til å vippe over.

- Det pågår en straffesak som skal gå sin gang. Men politikk og det å være folkevalgt dreier seg om tillit. Uavhengig av om Øygard blir dømt eller ikke, er det i retten kommet frem så mye som undergraver hans vurderingsevne, at det er vanskelig å ha tillit til ham, sier en kilde i Ap.

Beklaget «griseprat» Øygard har blant annet skrevet på Skype: «Orker ikke se på deg og vite at jeg ikke får ta på deg» til jenta, noe han sjøl forklarte at skyldes den «spesielle sjargongen» de to hadde utviklet.

Vågå-ordføreren sjøl har tidligere beklaget deler av denne Skype-chatten, som han beskriver som «griseprat», og medgir at deler av innholdet kan oppfattes som «seksualisert».

- Jeg er skamfull over kontakten på Skype, der gikk jeg over en grense. Jeg skulle ha sagt fra tidligere at jeg ville sette en stopper for det, har Øygard sagt fra vitneboksen.

Siden Øygard ikke er tillitsvalgt i partiet, men en folkevalgt ordfører er det kommunestyret i Våga som avgjør hans fremtidige skjebne som ordfører.

Opposisjonen i Vågå kommune har i kveld uttrykt at de mener ordføreren har oppført seg usømmelig.

«Ingen kommentar» Dagbladet har vært i kontakt med kommunestyrerepresentant Odd Erik Sveen i Vågå Arbeiderparti. Han sier at partiet ikke vil kommentere saken før en dom foreligger. 

- Han er fortsatt en permittert ordfører, sier Sveen. 

Varaordfører Jehans Storvik, som også er innkalt som vitne i saken, vil heller ikke kommentere saken og viser til leder for Vågå Ap, Live Langøygard. 

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få tak i henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer