Jens strammer inn asylpolitikken

Men SV sier seg uenig i 8 av 13 punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) innkalte i dag på kort varsel til pressekonferanse om asylpolitikken.

- Vi har sett sterk økning i antall asylsøkere til Norge. Det er en en økning av mennesker som i stor grad ikke har krav på opphold, og derfor mener vi det er nødvendig å begrense adkomst av antall mennesker som ikke har behov for beskyttelse, sier Stoltenberg.

Norge har ved siden av Nederland hatt den største økningen av asylankomster i Europa i 2008. Hittil i år er det kommet mer enn dobbelt så mange asylsøkere som på samme tid i fjor.

Mens det i 2007 kom 6.500 asylsøkere, ligger det an til å komme om lag 15.000 asylsøkere i år. 60 prosent av søkerne får avslag. Hvis tilstrømningen fortsetter vil det utløse ekstrakostnader for Norge på 6,4 milliarder kroner i år. - Regjeringen vil verne om retten til asyl for mennesker på flukt. Derfor er det påkrevd med tiltak for å redusere ytterligere ankomster av asylsøkere som ikke oppfyller vilkårene for beskyttelse, sier Dag Terje Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer