Jens styrer landet med iPad fra New York

Strandet i USA på grunn av asken.

KOMMER IKKE HJEM Her jobber Statsminister Jens Stoltenberg på det som må være hans nyinnkjøpte iPad mens han forgjeves venter på flyplassen utenfor New York. Nå har han tatt inn på hotell og må belage seg på å styre landet derfra. Foto: Statsministerens kontor.
KOMMER IKKE HJEM Her jobber Statsminister Jens Stoltenberg på det som må være hans nyinnkjøpte iPad mens han forgjeves venter på flyplassen utenfor New York. Nå har han tatt inn på hotell og må belage seg på å styre landet derfra. Foto: Statsministerens kontor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg er blant flere hundre tusen flypassasjerer som nå rammes i Norden og Storbritannia av askeskyen fra Island.

- I likhet med veldig mange andre er jeg blitt forsinket av vulkanen. Det er ikke så mye å gjøre med. Derfor jobber jeg fra New York, sier Stoltenberg til Dagbladet. Ruteflyet han skulle ta fra flyplassen Newark hadde avgang klokken 20 i går kveld, amerikansk tid (klokken 02.00 norsk tid). Men så kom forsinkelsene.

Styrer landet fra New York- Avgangen ble først utsatt en rekke ganger, før den ble kansellert. Nå har vi en plan om å komme hjem med ett døgns forsinkelse. I mellomtiden jobber statsministeren herfra, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen ved Statsministerens kontor. Han følger Stoltenberg på USA-reisen.

Bildet delegasjonen selv har tatt av den ventende statsministeren viser at han har fått seg et nytt arbeidsverktøy på USA-reisen. Stoltenberg har skaffet seg et eksemplar av den mye omtalte iPad, som foreløpig kun selges i USA.

Etter å ha ventet i flere timer på flyplassen, er statsministerdelegasjonen nå innlosjert på hotell i storbyen. Det blir nå regjeringssjefens nye kontor inntil askeskyen letter og gjør det mulig for ham å fly hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer