Jens suser forbi Kjell Magne

Hele 61 prosent av velgerne ønsker Jens Stoltenberg som statsminister. Dermed suser Stoltenberg og Ap forbi Regjeringen Bondevik, som får 39 prosents oppslutning i en meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen ble gjennomført like etter at Thorbjørn Jagland trakk sitt statsministerkandidatur i går.

Norsk Gallup spurte 600 velgere hvilket regjeringsalternativ de foretrakk av Arbeiderpartiet og Bondeviks sentrumsregjering, skriver VG. Undersøkelsen ble foretatt i timene etter at det ble kjent at Thorbjørn Jagland trekker seg som statsministerkandidat og parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet, og blir erstattet av Jens Stoltenberg.

I en uhøytdelig avstemning som ble gjennomført av Dagbladet :på nettet i går, svarte 65 prosent av leserne at de vil ha Stoltenberg som statsminister. 35 prosent ønsker at Bondevik skal fortsette. Nesten 3.000 personer klikket inn et svar.

Vippes ikke

Statsminister Bondevik lar seg ikke vippe av pinnen av gallup-tallene.

- Disse tallene er ikke så overraskende. Vi må huske på at Jens Stoltenberg er en uvanlig populær politiker, og at det lenge har vært snakket om at han burde overta Jaglands kandidatur. Når det først skjer, tror jeg det utløser noe positivt hos mange, sier Bondevik.

Samtidig understreker han at han mener Stoltenberg er dyktig og at han har stor respekt for ham som politisk motstander. (NTB)