Jens synes pensjon er vanskelig

Stoltenberg betrodde seg til pensjonister i Bergen.

VANSKELIGE REGLER: Statsminister Jens Stoltenberg ble selv for alvor klar over de kompliserte pensjonsreglene da han var finansminister og foreldrene hans fikk brev om hvilken pensjon de skulle få. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VANSKELIGE REGLER: Statsminister Jens Stoltenberg ble selv for alvor klar over de kompliserte pensjonsreglene da han var finansminister og foreldrene hans fikk brev om hvilken pensjon de skulle få. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Det er et demokratisk problem at det er nesten umulig å forstå reglene for pensjon, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han møtte Norsk Pensjonistforbund i Bergen tirsdag.

Statsministeren tok grundig for seg endringene i pensjonssystemet som er gjennomført de siste årene.

Han fortalte at han selv for alvor ble klar over de kompliserte pensjonsreglene da han var finansminister og foreldrene hans fikk brev om hvilken pensjon de skulle få.

Uforståelig

- Brevene fra Statens Pensjonskasse var absolutt umulige å forstå, sa Stoltenberg. Han satte seg da som mål å bidra til et enklere pensjonssystem.

- Nå har vi fått et enklere og mer rettferdig system. Men det er dessverre lange overgangsordninger, sa Stoltenberg til landsmøtet.

- Vi politikere må gjøre det vi kan for å forenkle pensjonssystemet og informere om det. Men vi kan nok aldri si at pensjon blir enkelt, sier Stoltenberg til NTB.

Populær

Statsministeren var en meget populær gjest på Pensjonistforbundets landsmøte i Bergen. Han ble mottatt med stående applaus da han roste forbundet for å ha bidratt til det han kalte et historisk løft av minstepensjonen ved årets trygdeoppgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer