- Jens taler med to tunger om den nordiske modellen

Forsøker å framstille velferdsmodellen som en sosialdemokratisk oppfinnelse, mener Solberg.

STRID OM VELFERDSMODELLEN:  Erna Solberg mener det er uryddig å framstille den nordiske velferdsmodellen som en sosialdemokratisk oppfinnelsen. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STRID OM VELFERDSMODELLEN: Erna Solberg mener det er uryddig å framstille den nordiske velferdsmodellen som en sosialdemokratisk oppfinnelsen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg beskylder statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for å opptre uryddig når han omtaler den nordiske velferdsmodellen.

- Han omtaler den nordiske modellen side om side med borgerlige politikere når han opptrer i utlandet. Her hjemme forsøker han å fremstille den som en sosialdemokratisk oppfinnelse, sier Solberg til NTB.

- Lager konflikter i Norge Hun viser til statsministerens omtale av modellen i Davos, der han sto side om side med borgerlige svenske og danske statsministerkolleger og roste modellen, og hans tale på SAMAK-møtet mandag der han sa at modellen kommer i alvorlig fare ved et eventuelt regjeringsskifte i 2013.

- Han forsøker å lage konflikter i Norge, men argumentasjonen holder ikke når vi ser hva som skjer i de andre nordiske landene, sier Solberg.

I sin tale mandag sa statsministeren blant annet at velferdssamfunnet ikke kan holdes ved like ved å love milliarder i skattelette, men at det er nødvendig å betale for det.

- Ikke enerett på løsninger Solberg viser på sin side til at Sveriges økonomi er i bedring, selv om den borgerlige regjeringen har innført skattelettelser og blant annet fjernet formuesskatten på arbeidende kapital

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer