Jens tar Norge inn i EU?

Sveriges statsminister Göran Persson har startet spekulasjonene om hvorvidt Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg vil føre Norge inn i EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror Norge får en regjering, om det blir en sosialdemokratisk regjering, som er mer positivt orientert til et samarbeide i Europa, kommenterer Persson i dag.

Det kan vanskelig tolkes som noe annet enn at vårt nabolands statsminister mer enn gjerne ser at Norge slutter seg til blant andre Sverige i den europeiske unionen.

Dersom Jens Stoltenberg skulle lykkes med å bringe Norge inn i EU, vil han fullføre Gro Harlem Brundtlands drøm fra den forrige EU-kampen i 1994.

Göran Persson og Sveriges sosialdemokratiske arbeiderparti hilser velkommen en ny arbeiderpartiregjering i Norge.

- Det er naturligvis noe som i aller høyeste grad styrker sosialdemokratiet i Norden, sier Persson.

Han tror imidlertid ikke regjeringsskiftet får betydning for forholdet mellom Sverige og Norge.

- Vi har hatt utmerkede relasjoner med den regjeringen som har sittet. De er våre nærmeste naboer og det er nødvendig at vi har gode forbindelser uansett regjering, så det tror jeg ikke skal gjøre noen som helst forskjell, sier Sveriges statsminister.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

EU-PRAT: Göran Persson snakket om EU også på dagens kongress i det svenske arbeiderpartiet. Der argumenterte han for at Sverige bør slutte seg til EUs felles valuta EURO.