Jens tente Marit

GARDERMOEN (Dagbladet): - Hvis Jens Stoltenberg vil ha dialog om Europa uten EU-motstanderne, tar han kraftig feil, sier tidligere Sp-statsråd og listetopp i Nord-Trøndelag Marit Arnstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal være med. Jens har provosert meg kraftig, sier hun.

Etter regjeringsskiftet har Marit Arnstad jobbet i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech og holdt seg unna den rikspolitiske arenaen. Nå er hun tilbake for fullt.

Hun var egentlig ikke så lysten på ny EU-kamp, men Jens Stoltenberg tente kamplysten. I sin landsmøtetale fredag ga partileder Odd Roger Enoksen marsjordre til ny EU-kamp. Ap skal tvinges på banen.

- Da Jens Stoltenberg på NHOs årskonferanse sa at Ap ikke vil møte EU-motstandere til debatt, ble jeg kraftig provosert. Han og Jagland sier de nå vil ha dialog om Europa, men de som er skeptiske til EU, skal ikke være med. Hvis han tror på en EU-dialog uten motstanderne, tar han kraftig feil. Han må tåle motstanderne, og han må svare på en rekke spørsmål, som:

  • Hva skjer med de små statene i EU?
  • Hva med det demokratiske underskuddet i EU?
  • Hva mener han om utviklingen i EU etter Nice-møtet? ramser en kampklar Arnstad opp.

Abstinens

Eksstatsråden og alenemoren sier det har vært godt å ha en pause fra storpolitikken, men hun har også hatt dager med kraftig abstinens.

- Det har vært godt å ha dager og uker uten å måtte ha sterke meninger hele tida, og jobben har vært utfordrende og lærerik. Men nå gleder jeg meg veldig til å gå inn i politikken for fullt, sier Arnstad, som hele tida har sittet i Sp's sentralstyre.

Arnstad skal trappe ned på advokatkontoret og jobbe deltid for partiet fram til valget. Hun bor sammen med lille August (2), men pendler mer og mer til hjemfylket der hun skal drive valgkamp. Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen fra samme fylke vil høre fra henne.

Hovedtemaer

- Landbrukspolitikk, miljø og distriktspolitikk blir nok hovedtemaer. I mitt fylke er det over 1000 gårdsbruk med under 14 kyr, som ifølge Ap's landbrukspolitikk skal nedprioriteres. I Nord-Trøndelag er 30- 35 prosent av sysselsettingen knyttet til landbruket. Det er klart dette blir viktig i valgkampen, sier Arnstad, som oppfordrer Ap til å ta et oppgjør med seg selv:

- Jagland sier nå at han vil ha småskalalandbruk. Han bør nok snakke litt med sin landbrukskollega, sier Arnstad.

TILBAKE: Etter en periode unna rampelyset er Marit Arnstad tilbake for fullt.