TOK EN CLINTON: Jens Stoltenberg hadde akkurat fullført valgkamptalen og sjarmert et helt Larvik i senk da han stakk innom kiosken på torget hos Arben Marke. Der fikk han først servert en statsmesterlig kaffe før han overtok Markes jobb. Det resulterte i en gratis is til en himmelfallen Marte Krogstad Sannes (11). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOK EN CLINTON: Jens Stoltenberg hadde akkurat fullført valgkamptalen og sjarmert et helt Larvik i senk da han stakk innom kiosken på torget hos Arben Marke. Der fikk han først servert en statsmesterlig kaffe før han overtok Markes jobb. Det resulterte i en gratis is til en himmelfallen Marte Krogstad Sannes (11). Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Jens tok «en Clinton»

Etter at Jens Stoltenberg nødlanda på jordet til Vidar Jørgensen og kona på Levang, dro han til Larvik og tok «en Clinton».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJERSTAD/LARVIK: Jens Stoltenberg skulle egentlig har vært på frokost hos Aps ordførerkandidat i Gjerstad, Inger Løite halv ti i går. Men tordenvær, øsende regn og dårlig sikt gjorde det vanskelig å lande med helikopter på Brokelandsheia.

«Nødlandet»
Dermed måtte statsministeren og hans følge nødlande. Midt ut på jordet hos Vidar Jørgensen på Levang, mer enn tre mil unna.

- Piloten mente at det var best. Så da hadde jeg ikke noe si på det, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet, og resten av det ikke lenger så ventende frokostselskapet hjemme Løite.

- Så da landa vi på jordet, og gikk bort og hilste på de som bodde på gården, forteller Stoltenberg med stor fornøyelse.

- Han sa det var hyggelig å få hilse på, sier han og ler.

Tittet ut vinduet
Til tross for statssekretærens stramme statsministerprogram, ble også Hans Kristian Amundsen med bort for å hilse.

INN I KIOSKEN: Arben Marke på jobb i Larvik fikk seg en solid overraskelse da statsministeren tok seg en tur inn i kiosken hans etter Ap-lederens valgtale på torget. Til venstre statssekretær Hans Kristian Amundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INN I KIOSKEN: Arben Marke på jobb i Larvik fikk seg en solid overraskelse da statsministeren tok seg en tur inn i kiosken hans etter Ap-lederens valgtale på torget. Til venstre statssekretær Hans Kristian Amundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi landa med et stort og svart helikopter midt ut på jordet der, så da så vi at noen tittet ut bak gardinene i vinduet, sier Amundsen til Dagbladet.

Snekker Vidar Jørgensen (38) og kona Ruta Pinne (36) var mest opptatt av uværet og at strømmen gikk, da statsministerens helikopter landa rett utenfor stuevinduet.

Voldsomt vær
- Det var et voldsomt tordenvær. Derfor trodde jeg at det hadde skjedd noe forferdelig. Jeg synes det var litt merkelig, sier Jørgensen og legger til:

- Det har aldri skjedd noe her. Så bare et helikopter er ganske stort. Og så kom HAN ut!  Det er jo helt spesielt. Moro at det skjer litt her ute på bygda.

Først var han opptatt av ledningene som helikopteret måtte lande klar av, men etter hvert ble det et riktig så staselig husbesøk.

- Jeg ble veldig overrasket, kan du si, da. Det var helt uvirkelig. Men han var jo bare i godt humør. Han sa at det ikke var meningen å komme så uventa, sier Jørgensen til Dagbladet og legger til:

- Statsministeren var veldig, veldig hyggelig.
 
Aps ordførerkandidat i Risør, Per Kristian Lunden, ble kameramann og fikk tatt bilder av statsministeren og paret.

- Det er ikke ofte det kommer noen fra regjeringen hit. Så da måtte vi jo ha bilde av ham og oss, forteller Jørgensen fornøyd.

«Dobre dan»
Også Arben Marke på jobb i Larvik fikk seg en solid overraskelse da statsministeren tok seg en tur inn i kiosken hans etter Ap-lederens valgtale på torget.

- Jeg spurte om han ville ha kaffe og is, og han sa ja takk! forklarer Marke.

FIKK ISMarte Krogstad Sannes fikk is av selveste statsministeren i kiosken på torget i Larvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK ISMarte Krogstad Sannes fikk is av selveste statsministeren i kiosken på torget i Larvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Tar du en Clinton, Jens, kommenterte Dagbladet, da statsministeren takket fornøyd for kaffen og tok over jobben som iskremmer.

- Jeg snakker litt serbisk og han snakker albansk, så vi forstår hverandre, forklarte Stoltenberg og flirte mens han la til:

- Vil dere ha litt softis?

Marte Korgstad Sannes fikk ikke tenkt seg om før statsministeren hadde plassert en softis i hånda på henne.

JENS PÅ JORDE: Vidar Jørgensen (38) og kona Ruta Pinne (36) som er gravid i syvende måned fikk et høyst uventa besøk da statsminister Jens Stoltenberg nødlandet på jordet, rett utenfor stuedøra. Foto: Per Kristian Lunden
JENS PÅ JORDE: Vidar Jørgensen (38) og kona Ruta Pinne (36) som er gravid i syvende måned fikk et høyst uventa besøk da statsminister Jens Stoltenberg nødlandet på jordet, rett utenfor stuedøra. Foto: Per Kristian Lunden Vis mer
FIKK HILSE PÅ: Det var flere naboer og lokale Ap-politikere Foto: Privat Britt Bjørnstad og Kjell Tveitereid fikk møte en våt statsminister etter nødlandingen på Levang. Foto: Per Kristian Lunden
FIKK HILSE PÅ: Det var flere naboer og lokale Ap-politikere Foto: Privat Britt Bjørnstad og Kjell Tveitereid fikk møte en våt statsminister etter nødlandingen på Levang. Foto: Per Kristian Lunden Vis mer