Jens var klar til å gi Audun sparken

Hadde ikke Lysbakken gått av selv, ville Jens Stoltenberg gitt ham avskjed på grått papir.

SENTRAL: Statssekretær Hans Kristian Amundsen (t.h.) har hatt en sentral rolle med å holde seg og statsministeren informert om Lysbakken-saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SENTRAL: Statssekretær Hans Kristian Amundsen (t.h.) har hatt en sentral rolle med å holde seg og statsministeren informert om Lysbakken-saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både statsminister Jens Stoltenberg og eksstatsråd Audun Lysbakken understreket i hele går at det var Lysbakkens egen beslutning å gå av, og at Lysbakken søndag ettermiddag meddelte statsministeren om sin beslutning.

- Jeg har satt veldig stor pris på samarbeidet med Lysbakken. Han er en sterk, dyktig og arbeidsom politiker. Han har fått utrettet mye i departementet i den perioden han har vært der, ikke minst har han tatt ansvar for en betydelig styrking av barnevernet. Han har tatt nye og viktige initiativ innen likestillings og inkluderingsarbeidet, og at han har satt viktige spor etter seg på alle disse områdene. Audun Lysbakken er en politiker jeg er helt sikker på at vi kommer til å se mer til i tiden framover, sa Stoltenberg til pressen etter ekstraordinært statsråd i går.

Løpende orientert Men Stoltenberg har vært løpende orientert om den alarmerende utviklingen knyttet til selvforsvarspengene og andre kritikkverdige saker i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD). Statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen og statssekretær Hans Kristian Amundsen har etter det Dagbladet erfarer hatt særlig ansvar for å bistå og holde seg orientert om utviklingen. Regjeringsråd Nina Frisak og hennes folk har trolig også vært inne i prosessen. Den siste uka har byråkratveteranen Jon Blaalid vært hyret inn i departementsledelsen. Han har bidratt i ryddeprosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer