Jens varslet ikke eieren

Jens Stoltenberg rygget sin Arbeiderparti-eide Saab 9.3 rett inn i en parkert Volvo. Etter å ha sjekket om det var skader på den parkerte bilen, kjørte Stoltenberg fra parkeringsplassen, uten å legge igjen verken navn, telefonnummer eller en forklaring. Det kostet 8000 kroner å utbedre skaden på Volvoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bare noen dager etter at Jens Stoltenberg hadde gått av som statsminister, var han tidlig om morgenen 31. oktober på Diakonhjemmet sykehus på Vinderen i Oslo.

Ved 8.30-tida - etter å ha vært inne på sykehuset - setter Stoltenberg seg inn i bilen, en Saab 9.3, registrert på Det norske Arbeiderparti - og rygger ut fra parkeringsplassen.

- Jeg kom kjørende og skulle svinge inn på parkeringsplassen, da jeg oppdaget at en bil hadde rygget inn i en parkert Volvo, sier Roar Berg Nielsen, som selv skulle til undersøkelse på sykehuset.

Krasjet

Roar Berg Nielsen ble først sittende i bilen og se på episoden.

Skader for 8000 kroner

Informasjonssekretær Roar Thun i Det norske Arbeiderparti bekrefter overfor Dagbladet at skadene på Volvoen Jens Stoltenberg kjørte på, beløp seg til 8000 kroner.

Ifølge Thun har Arbeiderpartiet nå betalt skadeoppgjøret.

- Fakturaen fra bilverkstedet Isbergs var på cirka 8000 kroner, bekrefter Roar Thun.

- Jeg mente det var noe kjent med sjåføren. Kunne det virkelig være Jens Stoltenberg? I stedet for å gå rett ut og sjekke skadene, ble sjåføren i Saaben sittende lenge i bilen, forteller 51-åringen, som er ansatt i en betrodd stilling ved Forsvarets overkommando.

Ifølge Berg Nielsen sjekket Stoltenberg deretter hva som hadde skjedd.

Blank papirlapp

- Etter å ha sett på skadene på Volvoen, setter Stoltenberg seg inn i Saaben igjen. Han retter opp hjulene og kjører Saaben løs fra Volvoen. I mellomtida parkerer jeg min bil. Idet jeg kommer ut av bilen, ser jeg Stoltenberg gå bort til Volvoen en gang til, før han setter seg inn i Saaben og kjører bort. Jeg trodde han festet en lapp med navn og telefonnummer på frontruta, sier Roar Berg Nielsen.

Etter å ha puttet penger på parkometeret, bestemmer Berg Nielsen seg for å sjekke om Jens Stoltenberg virkelig hadde lagt igjen en beskjed til Volvo-eieren.

- Jeg har lest om sjåfører som stikker av, og at det er noen som er så frekke at de bare later som de skriver noe på lapper som de fester under vindusviskeren. Og så var jeg også litt nysgjerrig, det er jo ikke hver dag jeg ser en mann som Jens Stoltenberg i en slik situasjon, sier Roar Berg Nielsen.

- Da jeg kom fram til Volvoen, tittet jeg på lappen som var festet under vindusviskeren. Da fikk jeg sjokk. Det var bare en parkeringsbillett. Stoltenberg hadde verken skrevet navn eller telefonnummer på papirbiten. Jeg trodde ikke det var mulig, sier Roar Berg Nielsen.

Noterte nummer

Etter å ha oppdaget den informasjonsløse parkeringslappen, løp Berg Nielsen opp til resepsjonen på sykehuset.

- Jeg ba om å få låne en kulepenn og et ark. Heldigvis hadde jeg tittet nøye på bilnummeret og fikk notert det ned, forteller 51-åringen.

Noen timer seinere, etter at Berg Nielsen var ferdig på sykehuset, ringte han politiet for å finne ut hvem som eide Saaben og den påkjørte Volvoen.

- Jeg var jo helt sikker på at det var Jens Stoltenberg. Politiet bekreftet at Saaben var registrert på Det norske Arbeiderparti og at Volvoen var en leasingbil. Hos Arbeiderpartiet bekreftet de at Saaben ble disponert av Stoltenberg den aktuelle dagen. Den andre bilen tilhørte et ektepar fra Oslo, sier Roar Berg Nielsen.

Varslet

Via telefon varslet Berg Nielsen ekteparet som leaset Volvoen.

- Det var små skader. Bare en liten bulk i glassfiberen på støtfangeren, sier Thun.

Han karakteriserer skadene som minimale.

- På Saaben var det ikke skader. Jeg tolket det dit hen at Saaben bare så vidt var borti Volvoen. Trolig med tilhengerfestet.

Slik gjør du når du bulker

- Hvis man bulker en annen bil, og ikke finner eieren. er vel det greieste å legge igjen en lapp med ditt eget navn, telefonnummer og bilnummer.

Du bør også selv notere ned bilnummeret på den skadde bilen. Hvis du ikke vil legge igjen lapp, kan du selv spore opp eieren ved å ringe Statens vegvesen, forteller informasjonssjef Jan Stangeby Nielsen i Trygg Trafikk.

- Etter at du har fått tak i eieren, skal man fylle ut en skademelding til forsikringsselskapet sammen. Eventuelt kan dere bli enige om å ordne opp på egen hånd, men da må du sørge for å få en prisvurdering på forhånd, så du vet hva du faktisk betaler for, sier Stangeby Nielsen.

- Jeg fortalte mannen hva jeg hadde sett og at det var Jens Stoltenberg som hadde rygget på bilen deres og at Saaben var registrert på Det norske Arbeiderparti, sier Roar Berg Nielsen.

Et par uker seinere ble Berg Nielsen ringte opp av kvinnen som disponerte Volvoen.

- Hun takket meg for at jeg hadde tatt kontakt og varslet dem. Hun fortalte også at hun bare hadde funnet parkeringsbilletten festet under vindusviskeren. Hun sa også at hadde ikke jeg ringt og varslet dem, hadde de selv måttet betale skadene på Volvoen, forteller Roar Berg Nielsen.

51-åringen legger ikke skjul at han ble svært forundret over at Jens Stoltenberg bare kjørte videre uten å legge igjen en beskjed om hva som hadde skjedd.

- Da kvinnen som kjørte Volvoen ringte og takket, fortalte hun også at en mann fra Arbeiderpartiet hadde hevdet at Jens Stoltenberg hadde lagt igjen visittkortet sitt. Et visittkort verken jeg eller hun hadde sett. Hun hadde derimot tatt vare på parkeringsbilletten som var plassert under vindusviskeren, sier Roar Berg Nielsen.

- BARE KJØRTE: - Etter å ha plassert en parkeringslapp under vindusviskeren på den påkjørte Volvoen, satte Jens Stoltenberg seg i bilen og kjørte bort. Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget at han verken hadde lagt igjen navn, telefonnummer eller opplysninger om hva som hadde skjedd, sier Roar Berg Nielsen
BULKET: - Jeg er veldig lei meg, forholdet er nå gjort opp for, sier eks-statsminister Jens Stoltenberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer