Jens vet alt om Mette-Marit

I fortrolige samtaler har kongen informert statsminister Jens Stoltenberg om Mette-Marit Tjessem Høibys fortid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere de fortrolige samtalene med medlemmene av kongefamilien.

Dagbladet kjenner likevel til at kongen og kronprinsen for en stund tilbake informerte statsministeren om detaljer knyttet til forholdet mellom Norges tronarving og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Samtalene skal ha vært svært fortrolige og Mette-Marit har vært et hett tema. Statsministeren har ikke selv møtt kronprinsens utvalgte, men stoler helt og fullt på kronprinsens valg.

- Slutt med rykter

De siste dagene har alenemora fra Kristiansand vært offer for omfattende ryktespredning, blant annet på Internett. Det startet da Se og Hør hevdet at flere redaksjoner sitter med materiale som kan gjøre Mette-Marit uegnet som dronning.

For tre år siden gikk det flere homserykter om Jens Stoltenberg. Han følte ryktene så belastende at han måtte ta til motmæle gjennom media.

Nå vil Stoltenberg ha slutt på alle ryktene som spres om Kristiansands-jenta. Han karakteriserer angrepene som uanstendige.

- Jeg reagerer med kropp og sjel på det. De som sprer rykter bør slutte med det. Alle unge mennesker har krav på ro for å utvikle et forhold. Dessuten er Norge som nasjon også tjent med at ryktespredningen tar slutt, sier statsministeren.

Stoltenberg sier at han ikke har fått noen informasjon om Mette-Marit som gjør henne uegnet som dronning.

- Men jeg vil være varsom med å gi råd gjennom media. Råd gir jeg i så fall til dem direkte, sier han.

Forberedt på storm

Kronprins Haakon var forberedt på mediestorm rundt kjæresten. Allerede fra første stund informerte han sine foreldre om Mette-Marits fortid. Kongefamilien tok deretter sine forholdsregler: de snakket med den politiske ledelsen.

Enkelte medier har hevdet at Mette-Marit omgås personer fra det kriminelle miljøet. Dette stemmer ikke. Faktum er at hennes beste venner ikke har et kriminelt rulleblad. Hun er derimot på hils med enkelte personer som politiet betegner som småkriminelle.

GIR FULL STØTTE: Statsminister Jens Stoltenberg støtter forholdet mellom kronprinsen og Mette-Marit Tjessem Høiby. Nå vil han ha slutt på ryktene som spres om kristiansands-jenta.