Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens vil beklage seg overfor kong Harald

Jens Stoltenberg vil si han er lei seg til kong Harald.

VIL BEKLAGE PERSONLIG: Til Dagbladet forteller Jens Stoltenberg at han personlig vil beklage striden som nå er skapt rundt utdeling av Krigskorset. Her er statsminister Jens Stoltenberg på vei inn til spørretimen i Stortinget tidligere i dag. Foto: Berit Roald / Scanpix
VIL BEKLAGE PERSONLIG: Til Dagbladet forteller Jens Stoltenberg at han personlig vil beklage striden som nå er skapt rundt utdeling av Krigskorset. Her er statsminister Jens Stoltenberg på vei inn til spørretimen i Stortinget tidligere i dag. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Gang etter gang måtte Jens Stoltenberg i dag gjenta at neste gang Krigskorset med sverd skal deles ut, skal kongen være med.

- Vil lære
På spørsmål fra pressen om hvorfor kongen ikke var inviterte til å til å ha en rolle på frigjøringsdagen, svarte han:

- Vi har ikke hatt den type arrangement og tilstelninger tidligere. I ettertid ser jeg at skulle ha gjort ting annerledes.

- Så nå må vi lære av det, la Stoltenberg til.

Til Dagbladet kan statsministeren også fortelle at han overfor kongen personlig vil gi uttrykk for at han er lei seg for det som har oppstått.

Vil beklage
På spørsmål fra Dagbladet om Stoltenberg personlig vil å be kongen om unnskyldning, svarer statsministeren:

- Jeg er opptatt av at jeg skal gi uttrykk for at det er synd og leit at det har blitt strid om det er kongen eller forsvarssjefen som deler ut Krigskorset.

- Kommer du til å si det personlig til kongen?

- Vi kommer helt sikkert til å snakkes. Da kommer jeg til å si det som jeg har sagt offentlig.

- Du kommer til å si det personlig til ham?

- Ja, jeg kommer til å si det jeg har sagt offentlig, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Ble grillet
Det var en hardt presset Jens Stoltenberg som i formiddag måtte svare pressen på inngående spørsmål etter at grillet av opposisjonen i Stortinget.

I går kunne Dagbladet fortelle at kongen hadde blitt lei seg fordi kong Harald var uønsket under gårsdagens utdeling av æresbevisningen krigskorset med sverd.

Kongetabbe
Etter Siv Jensen hadde grillet statsministeren, var det KrF-leder Knut Arild Hareides tur til å implisitt si sin hjertens mening om Stoltenbergs håndtering av saken:

- Derfor er jeg glad for at statsministerne innrømmer feil. Har statsministeren tenkt på hva slags vanskelig rolle statsministeren har satt kongen i? Forstår statsministeren at han har satt kongen i en umulig situasjon? spurte Hareide.

Igjen måtte Stoltenberg vise til at den på forhånd avtalte arbeidsfordelingen mellom han og kongen viste seg å være en tabbe.

- I likhet med kongen er jeg opptatt av at vi skal ha en dialog. Det er riktig som kongen sier at den arbeidsfordelingen vi hadde var det enighet om. Det er ikke riktig av hensyn til dialogen å gå inn på enkeltheter i den, sa statsministeren og la til:

- Det avgjørende er at vi nå ser at vi bør gjøre om på dette til neste år, sa statsministeren til sitt forsvar.

FIKK KRIGSKORSET: Håkon Gjestvang Bolle (10) og moren Bjørg Gjestvang mottok Krigskorset med sverd post mortem for Trond Andre Bolle. Medaljen ble delt ut av statsminister Jens Stoltenberg. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.
FIKK KRIGSKORSET: Håkon Gjestvang Bolle (10) og moren Bjørg Gjestvang mottok Krigskorset med sverd post mortem for Trond Andre Bolle. Medaljen ble delt ut av statsminister Jens Stoltenberg. Foto. HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media