-  Jens vil bli avslørt

Jens Stoltenberg har så langt lyktes i å få velgerne til å tro at han kan være økonomisk ansvarlig og samtidig regjere med SV. Men han vil bli avslørt, mener Høyres generalsekretær Trond R. Hole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres valgkampgeneral Trond R. Hole innrømmer at Høyre ligger et par prosentpoeng bak skjemaet og et godt stykke unna målet om et valgresultat som sist, dvs. 21,2 prosent. Men krise i Høyres Hus? Nei, så langt ifra.

-  Vi er i rute, men skulle selvsagt hatt et par prosentpoeng til. Snittet for Høyre er nøyaktig det samme som i juni. Det er vi ikke fornøyd med.

Hole lover en tøff valgkamp fra Høyre de siste ukene.

Foss er varm

-  Dere satser åpenbart på å regne på og avsløre konkurrentens valgløfter. Kan dette befeste inntrykket av Høyre som et kaldt penge- og kalkulatorparti?-  Hvis ansvarlige politikere og journalister slutter å beregne valgløfter, legges Norge åpen for politiske rottefangere og populister. Noen partier baserer seg på at de ikke blir kontrollert, derfor lover de mer til alt. Men Høyre kan aldri slutte å påpeke at økonomien har en grense, at vi ikke kan gi til alt og alle uten å sette økonomien over styr.

Ikke flinke nok

Men han innrømmer at Høyre så langt ikke har vært flinke nok til å få fram dette budskapet.

-  Men velgerne tror åpenbart ikke på at Jens Stoltenberg er økonomisk uansvarlig?-  Jens driver dobbeltkommunikasjon på et elevert nivå. Han forsøker å innbille folk at han skal lede en mindretallsregjering av Ap, samtidig som han skal lage det rødeste alternativet som landet noen gang har sett. Til nå har Jens lyktes med denne dobbeltkommunikasjon. Men i en koalisjonsregjering må alle gi og ta. Den eneste som ikke vet det, er Jens Stoltenberg. Men Jens vil måtte gi seirer til SV. Når det går opp for den norske mann og kvinne at politikken skal legges til venstre for Ap, vil denne valgkampen endre seg dramatisk, sier Hole.

INGEN KRISE: Tross dårlige målinger er det ingen krise i Høyres Hus. Generalsekretær Trond R. Hole satser på at Jens Stoltenberg blir avslørt og at Erna Solberg kommer opp igjen.