- Jens vil få det tungt i valgkampen

Hvis han prøver å overbevise velgerne om at Høyre er et uansvarlig parti, sier Jan Tore Sanner.

DEKKET BORD: Jens Stoltenberg kom til dekket bord i 2005 fordi Høyre hadde ryddet opp i økonomien, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Bent Høie under landsmøtet i vår. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DEKKET BORD: Jens Stoltenberg kom til dekket bord i 2005 fordi Høyre hadde ryddet opp i økonomien, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Bent Høie under landsmøtet i vår. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jens Stoltenberg sa til Dagbladet tirsdag at uklarheten rundt Høyre og Frps økonomiske politikk skaper en utrygghet som er farlig for landets økonomi. Stoltenberg viste til at Høyre og Frp vil samarbeide i regjering, men de er ikke enige om samlet pengebruk. Han pekte også på at både Frp og Høyre vil forandre budsjettreglene og kjøpe på avbetaling.

Stoltenberg hevdet i tillegg at de to partiene har lagt fram en rekke forslag i Stortinget uten dekning.

Useriøst Høyre-nestleder Jan Tore Sanner sier statsminister Jens Stoltenbergs advarsel mot Høyres økonomiske politikk er useriøs.

- Jeg oppfatter det som et useriøst utspill. Det er åpenbart at Jens er presset på grunn av dårlige meningsmålinger, sier Sanner til Dagbladet.

- Jens ser helt bort fra at Høyre konsekvent sier at vi ønsker samarbeid med alle de fire borgerlige partiene. Han glemmer at da han kom til makten i 2005 skrev Dagsavisens Arne Strand at han kom til dekket bord. Vi hadde ryddet opp i økonomien. Jens vet at Høyre holder orden i økonomien. Vi er like bekymret for utviklingen i eurosonen som han. Men vi er mer opptatt enn han av hvordan vi skal sikre konkurransekraft framover, sier Sanner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer