- Jens vil få det tungt i valgkampen

Hvis han prøver å overbevise velgerne om at Høyre er et uansvarlig parti, sier Jan Tore Sanner.

DEKKET BORD: Jens Stoltenberg kom til dekket bord i 2005 fordi Høyre hadde ryddet opp i økonomien, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Bent Høie under landsmøtet i vår. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DEKKET BORD: Jens Stoltenberg kom til dekket bord i 2005 fordi Høyre hadde ryddet opp i økonomien, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Bent Høie under landsmøtet i vår. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens Stoltenberg sa til Dagbladet tirsdag at uklarheten rundt Høyre og Frps økonomiske politikk skaper en utrygghet som er farlig for landets økonomi.
 
Stoltenberg viste til at Høyre og Frp vil samarbeide i regjering, men de er ikke enige om samlet pengebruk. Han pekte også på at både Frp og Høyre vil forandre budsjettreglene og kjøpe på avbetaling.

Stoltenberg hevdet i tillegg at de to partiene har lagt fram en rekke forslag i Stortinget uten dekning.

Useriøst Høyre-nestleder Jan Tore Sanner sier statsminister Jens Stoltenbergs advarsel mot Høyres økonomiske politikk er useriøs.

- Jeg oppfatter det som et useriøst utspill. Det er åpenbart at Jens er presset på grunn av dårlige meningsmålinger, sier Sanner til Dagbladet.

- Jens ser helt bort fra at Høyre konsekvent sier at vi ønsker samarbeid med alle de fire borgerlige partiene. Han glemmer at da han kom til makten i 2005 skrev Dagsavisens Arne Strand at han kom til dekket bord. Vi hadde ryddet opp i økonomien. Jens vet at Høyre holder orden i økonomien. Vi er like bekymret for utviklingen i eurosonen som han. Men vi er mer opptatt enn han av hvordan vi skal sikre konkurransekraft framover, sier Sanner.

I riktig retning - Men Høyre og Frp er ikke er enige om samlet pengebruk?

- Nei, men alle som har samarbeidet med Høyre og som har ambisjoner om å gjøre det, vet at forutsetningen er orden i norsk økonomi. Når det gjelder handlingsregelen, er det ulike synspunkter. Jeg registrerer med glede at Frp beveger seg i riktig retning, sier Sanner.

Han mener samarbeid mellom offentlig og privat finansiering i utbyggingsprosjekter er bra.

- Da kan vi få gode veier raskere. Også offentlige veiprosjekter som er bompengefinansierte, er jo lånefinansierte. Så også Jens sine veier er lånefinansierte, sier Sanner. Han slår fast at Høyre følger opp egne forslag i partiets alternative budsjetter.

Får det tungt - Dersom Jens skal prøve å overbevise velgerne om at Høyre er uansvarlige, ønsker jeg ham lykke til. Da vil han få en svært tung jobb, sier Sanner.

STEMPLES SOM USERIØS: Da Jens Stoltenberg (Ap) oppsummerte regjeringens politiske vår tidligere denne uka, advarte han nok en gang mot Høyres økonomiske politikk. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
STEMPLES SOM USERIØS: Da Jens Stoltenberg (Ap) oppsummerte regjeringens politiske vår tidligere denne uka, advarte han nok en gang mot Høyres økonomiske politikk. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer