Jens vil ikke fryse egen lønn

Selv om Kristin instendig har oppfordret til å gjøre det.

FRYSER IKKE LØNNA: Selv om SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har innstendig oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
FRYSER IKKE LØNNA: Selv om SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har innstendig oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke fryse egen lønn, slik regjeringen har oppfordret landets banksjefer til å gjøre.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har innstendig oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel og fryse egen lønn, men Stoltenberg sier nei, skriver VG.

- SVs gruppe mener at alle ledere i samfunnet må vise moderasjon i forbindelse med neste lønnsoppgjør på grunn av den krevende økonomiske situasjonen. Det er viktig at politikerne går foran med et godt eksempel, sier SVs parlamentariske leder Inge Ryan.

SV oppfordrer også stortingsrepresentantene til å gi avkall på lønnsvekst i år, og har skrevet brev til de øvrige partigruppene.

- Jeg støtter initiativet og vil selv innrette meg etter det, sier Kristin Halvorsen til VG.

Sier nei

Statsminister Jens Stoltenberg, som fikk et lønnshopp på 75.000 kroner sist høst, og som nå har en årslønn på 1.266.000 kroner, er ikke begeistret for forslaget.

- Jeg regner med at det blir et moderat lønnsoppgjør til våren, og at dette blir gjenspeilt i politikernes lønninger som Stortingets lønnskommisjon fastsetter til høsten, sier han til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer