Jens vil være best på e-handel

Norge skal lede an i bruken av elektronisk handel, og hver en krok av landet må få tilgang til bredbånd. Det mener vår nye statsminister Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fremtidsrettet Stoltenberg brukte tid på både IT og elektronisk handel da han la fram regjeringens tiltredelses-erklæring i Stortinget i formiddag.

- Norge skal ligge i forkant i bruken av elektronisk handel. E-handel bidrar til lavere priser på varer og tjenester i både privat og offentlig sektor, sa den nye Ap-statsministeren.

Alle undersøkelser viser at e-handel i Norge bare øker og øker. Norske bedrifter med omsetning via internett økte med 60 prosent fra 1998 til 1999, og ventes å øke med ytterligere 90 prosent i år.

Bredbånd til alle

Norge ble nylig kåret til verdens fjerde beste IT-nasjon i en stor undersøkelse der Sverige tok gull. Nå vil Stoltenberg føre Norge til nye IT-høyder.

- Vi vil at ny teknologi skal komme alle innbyggere til gode. Bedrifter og befolkning i alle deler av landet må få tilgang til bredbånd og de nye kommunikasjonskanalene, fortsatte han fra Stortingets talerstol.

Han sa ingenting om når de langt mer effektive bredbåndene skal erstatte dagens ISDN-linjer. Med bredbånd vil all data-kommunikasjon gå langt raskere enn i dag.

Satser på utdanning

Stoltenberg lovet i sin erklæring at regjeringen vil føre en framtidsrettet næringspolitikk og knytte den nærmere til IT- og forskningspolitikken.

- Framtidas bedrifter kan være der vi minst venter dem. Men kompetanse vil med sikkerhet stå i sentrum. Kunnskap og ideer vil være vår viktigste kapital. Derfor er utdanning så viktig og forskning så avgjørende, sa Stoltenberg som vil gjennomføre en etter- og videreutdanningsreform.

- Regjeringen vil foreslå å innføre en rett for voksne som ønsker å ta videregående opplæring, og som ikke har fullført en slik opplæring tidligere, sa landets nye statsminister.