Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens visste om pågripelsen av Maria Amelie

Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete visste ingenting.

BLE ORIENTERT: Statsminister Jens Stoltenberg fikk på forhånd vite at 25 år gamle Maria Amelie skulle pågripes på Lillehammer i går kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE ORIENTERT: Statsminister Jens Stoltenberg fikk på forhånd vite at 25 år gamle Maria Amelie skulle pågripes på Lillehammer i går kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg var orientert om at papirløse Maria Amelie (25) skulle pågripes. Det bekrefter statssekretær Mina Gerhardsen ved Statsministerens kontor (SMK).

- Politiets utlendingsmyndighet orienterer rutinemessig Justisdepartementet om uttransporteringer som kan vekke offentlig oppmerksomhet. Det har de også gjort i denne saken. Justisdepartementet har videre orientert Statsministerens kontor om saken, skriver Gerhardsen i en epost.

Ifølge Gerhardsen er dette rutine. De andre partilederne i regjeringen, Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) var ikke orientert om saken, ifølge Mina Gerhardsen.  

- Maria Amelies sak har ikke på noe tidspunkt vært diskutert eller behandlet i regjeringen. Det er Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) som avgjør saker og klager etter utlendingsloven, skriver Gerhardsen.

Hun understreker i mailen at verken statsråd eller departement har myndighet til å gripe inn i eller påvirke utfallet av enkeltsaker som ikke gjelder hensynet til grunnleggende nasjonale interesser eller utenrikspolitiske hensyn.

- Det er videre politiet som har ansvaret for avgjørelser om uttransportering av personer som har fått endelig avslag, sier hun.

INTERNERT: Maria Amelie (25) sitter nå på Trandum og venter på å bli transportert ut av landet. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INTERNERT: Maria Amelie (25) sitter nå på Trandum og venter på å bli transportert ut av landet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media