Jens vokser, Erna krymper

Ap går fram og er igjen det største partiet, mens Høyre faller kraftig.

JENS STØRRE ENN ERNA: Statsminister Jens Stoltenbergs Ap ser ut til å være i siget samtidig som Høyre-leder Erna Solberg må konstatere at hennes parti er inne i en svak trend. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
JENS STØRRE ENN ERNA: Statsminister Jens Stoltenbergs Ap ser ut til å være i siget samtidig som Høyre-leder Erna Solberg må konstatere at hennes parti er inne i en svak trend. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er resultatet av en meningsmåling utført av Respons Analyse for Aftenposten og lokalavisene.

På den riksdekkende målingen får Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 5,2 prosent, en oppgang på 0,1 prosent og godt over sperregrensen for utjevningsmandater på 4 prosent.

Med dette som valgresultat ville partiet vært inne med åtte mandater på Stortinget.

Ap har en oppslutning på 29,4 prosent, fram 2,1 prosentpoeng. Også regjeringspartner SV går fram - 1,5 prosentpoeng til 4,6 prosent. Samtidig faller Sp 0,9 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Det ville gitt de rødgrønne til sammen 67 av 169 mandater på Stortinget.

Høyre er den store taperen i målingen og faller 3,7 prosentpoeng til 28,5 prosent. Frp går fram 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 13,9 prosent.

 

Tallene for de andre partiene: Rødt 1,3 (-0,1), Venstre 5,9 (+0,4), KrF 5,6 (-0,2) og andre 0,8 (-0,5).

Målingen er utført for Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Aftenposten, og tallene er sammenlignet med målingen for en uke siden.

(NTB)