Jensen: - Har handlet korrekt

Siv Jensen har kjent til påstandene om voldtekt, men mener at hun har handlet riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt den situasjon at nedrige rykter er blitt spredt om tillitsvalgte i Frp den åpenbare hensikt å skade dem, sa Jensen til partifellene på årsmøtet i Hordaland i dag.

Minutter senere sprang bomben da Cathrin Rustøen gikk på talerstolen og åpent sto frem med sin personlige historie om voldtekt. Rustøen sa også at hun har informert nestformann Siv Jensen om det som har skjedd. Det var tydelig at 21-åringen er skuffet over oppfølgingen.

Ikke gått til politiet

Til Dagbladet.no innrømmer Jensen at hun har kjent til påstandene om at flere personer har blitt utsatt for seksuelle overgrep av en eller flere sentrale tillitsvalgte.

- Vi har vært kjent med påstandene og har håndtert dem på korrekt måte, sier hun og legger til:

- Det er faktisk feil at vi ikke har foretatt oss noe. Jeg vil ikke gå mer inn i det.

- Hva er korrekt reaksjon når man får vite om voldtektsanklager?

- Vi har prøvd å følge opp saken. Jeg synes hele saken er horribel, hvis det er slik at dette har funnet sted. Vi kan ikke gå inn som dommere i saken. Hvis man blir anmeldt og dømt, er det selvsagt alvorlig.

- Har dere kontaktet politiet?

- Politiet? Nei. Vi har håndtert dette på en korrekt måte i forhold til de berørte i saken.

- Burde dere ha kontaktet politiet?

- Ikke bak ryggen på offeret, sier Jensen.

På spørsmål om hva som skjer videre, sier hun:

- Vi er nødt til å se enda nærmere på dette og snakke mer med de berørte parter. Jeg synes det er spesielt å reise påstandene fra talerstolen på årsmøtet, det burde ha vært anmeldt. Jeg vil ikke bidra til at dette er et forhold som får spalteplass i avisene. Avisene burde være varsomme med å skrive om denne typen alvorlige hendelser. Alle parter har behov for trygghet og beskyttelse, jeg vil ikke at de som er involvert her, blir herjet med i offentligheten. Det er for tøft, sier hun.

- Tas alvorlig

Da Rustøen hadde fortalt om voldtektsanklagene og Jensen igjen gikk på talerstolen, gjorde hun det klart overfor årsmøtet at hun ikke synes at anklagene burde ha vært trukket frem.

- Men nå er det jo engang gjort. Da ber jeg dere om å tro meg når jeg understreker at denne typen beskyldningene tas svært alvorlig, sa Jensen.

<B>BLE INFORMERT: Siv Jensen visste om anmklagene om voldtekt mot en navngitt person i Frp, og mener hun har handlet korrekt.