Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jensen: - Vemodig

Frp-leder Siv Jensen vil ikke svare på kritikken fra utmeldte Ulf Leirstein om at politiske kompromisser svekker partiet.

KREVENDE: Frp-leder Siv Jensen sier det har vært en krevende beslutning for Ulf Leirstein å melde seg ut av partiet. Foto: Morten Holm, NTB scanpix
KREVENDE: Frp-leder Siv Jensen sier det har vært en krevende beslutning for Ulf Leirstein å melde seg ut av partiet. Foto: Morten Holm, NTB scanpix Vis mer

Den profilerte og kontroversielle stortingsrepresentanten Ulf Leirstein meldte seg fredag ut av partiet han har vært medlem av gjennom 30 år. Det er vemodig, mener partileder Siv Jensen.

- Ulf Leirstein har vært en viktig politiker for FrP over lang tid. Jeg har kjent han siden 90-tallet og har samarbeidet godt med han. Det er derfor vemodig at han melder seg ut, skriver Jensen i en kommentar som Dagbladet har fått på e-post.

Leirstein begrunner utmeldelsen dels med at det siste året har vært belastende etter flere medieoppslag som han beskriver som en heksejakt.

Taus om profil-kritikk

Men Østfold-representanten sier at utmeldelsen også har en politisk begrunnelse:

- Frp har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg altfor mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener Frp trenger en tydeligere Frp-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid, uttaler han.

Dagbladet er kjent med at flere i Frps stortingsgruppe kjenner på den regjeringsslitasjen som Leirstein beskriver. Dagbladet har spurt Frp-leder Siv Jensen om et intervju, men det har hun ifølge sin statssekretær Atle Simonsen ikke anledning til å gi.

Tøff tid

Leirstein skriver blant annet følgende på Facebook om det han mener har vært en heksejakt:

- Det siste året har vært vanskelig. Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for.

I sin kommentar på e-post skriver Jensen følgende:

- Jeg forstår at det har vært en tøff tid for Ulf og at det var en krevende beslutning for han å melde seg ut, men jeg respekterer hans avgjørelse og ønsker han lykke til utenfor partiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media