Jensen anker fengslinga, men forsvareren kan ikke si hvorfor

Selv om han har lyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) anker Oslo tingretts avgjørelse fra tirsdag om forlenget varetekt på fire uker med brev, besøk- og medieforbud.

Det ble bestemt mellom et møte mellom Jensen og hans forsvarer Jens-Ove Hagen i fengselet Jensen sitter fengslet i dag.

- Det er på bakgrunn på at vi mener det ikke er skjellig grunn til mistanke eller bevisforspillelsesfare. Jeg har gjennom to rettsmøter bedt om åpne dører under fengslingsmøtene, noe jeg ikke har fått medhold i. Når også kjennelsen fra møtet blir forbudt offentlig gjengitt, er jeg dessuten fullstendig avskåret fra å kunne kommentere grunnlaget ytterligere, selv om jeg gjerne skulle gjort det, sier advokat Hagen til Dagbladet.

Spesialenheten fjernet isolasjonsrestriksjonen for Jensen under tirsdagens fengslingsmøte og politioverbetjenten sitter nå i varetekt med brev, besøk og medieforbud.

- I praksis er ikke hverdagen hans noe annerledes selv om det ikke er isolasjon. Det oppleves ikke noe annerledes, sier han.

Hagen sier hans klient sliter. Jensen krevde seg løslatt under fengslingsmøtet tirsdag. Han nekter straffskyld for korrupsjon.

- Han har det ikke bra, sier Hagen.

Advokaten sier han er av den samme oppfattelsen som tidligere med tanke på mistanken mot Jensen.

- Etter hvert som tiden går, etterforskningen skrider frem og min klient parerer spørsmålene han får i avhør, mener jeg mistanken svekkes, sier han.

Spesialenheten bruker formuleringen «ikke svekket» om mistanken mot Jensen. De varsler at det vil bli en lang etterforskning.

- Vi ser på saken som omfattende og vi anser det nå som tidlig i etterforskningen, sa etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet etter rettsmøtet tirsdag.

ANKER: Eirik Jensen godtar ikke Oslo tingretts bestemmelse om at han skal sitte i varetekt i fire nye uker og anker fengslingskjennelsen.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ANKER: Eirik Jensen godtar ikke Oslo tingretts bestemmelse om at han skal sitte i varetekt i fire nye uker og anker fengslingskjennelsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer