Partileder i FrP Siv Jensen og Per Arne Olsen 
under pressekonferansen i Oslo onsdag før FRP's landsmøte til helgen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Partileder i FrP Siv Jensen og Per Arne Olsen under pressekonferansen i Oslo onsdag før FRP's landsmøte til helgen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Jensen åpner for kompromiss om bompenger

Vil ikke ekskludere lokalpolitikere som trosser partiprogrammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Partileder Siv Jensen vil ikke ta noen initiativ for å ekskludere lokalpolitikere som inngår kompromisser på tvers av partiprogrammet. Hun tror snarere det blir flere slike løsninger etter hvert som Frp kommer i maktposisjon.

Ti fylkeslag er gått sammen om et landsmøteforslag som ber sentralstyret straffe dem som undergraver partiprogrammet ved å inngå lokale kompromisser. De har spesielt sett seg lei på lokalpolitikere som innfører eiendomsskatt eller bompenger for å finansiere nye veier.

- Dette vil vi få mer av. Vi vil etter hvert oppleve langt flere problemer omkring lokale løsninger som ikke er hundre prosent i overensstemmelse med partiprogrammet. Jeg forstår frustrasjonene, men slike kompromisser er et resultatet av at Frp er i framgang og kommer i posisjon rundt omkring. Da må vi søke de best mulige løsningene, sier Jensen.

Frp avholder det årlige landsmøtet fra fredag til søndag på sitt stamhotell, ikke langt fra Gardermoen flyplass. Jensens stabssjef Geir A. Mo tror at alle delegatene vil nå fram uten store problemer.

Årets landsmøte skal stå i grasrotas tegn, og partiet vil gjennom ulike foredragsholdere sette søkelys på mulighetene for å få økt politisk engasjement blant folk flest. En av gjestene er Tim Phillips, lederen for en konservativ amerikansk organisasjon som har som sitt fremste mål å bekjempe president Barack Obamas helseplan og klimapolitikk.


(©NTB)