BARE Å HENTE: V¨rmlands tingsrätt har i dag bestemt at beslagsrapporten fra eiendommen til Eirik Jensen i Sverige kan overleveres over grensa til Spesialenheten for politisaker.  
Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix
BARE Å HENTE: V¨rmlands tingsrätt har i dag bestemt at beslagsrapporten fra eiendommen til Eirik Jensen i Sverige kan overleveres over grensa til Spesialenheten for politisaker. Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpixVis mer

Jensen-beslag overleveres til spesialenheten

Det har den svenske domstolen bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter pågripelsen av politioverbetjent Eirik Jensen 24. februar gikk politiet i Sverige til ransaking av en av Jensens eiendommer i Värmland i Sverige.

På småbruket tok politiet flere beslag. De fleste beskrives som økonomiske dokumenter blant annet kvitteringer.

I dag bestemte Värmland tingsrätt i Karlstad at beslagsrapporten, som skal bestå av 19 beslag, kan overgis til Spesialenheten for politisaker i Norge. Rettsmøtet ble holdt i går, men slutningen ble ferdig behandlet i dag.

Beslagene er taushetsbelagt og unntatt offentlighet.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i beslagene. Overleveringen pleier å gå raskt ved at de rett og slett kommer og henter beslagene hos oss, sier sjefen for statsadvokatene i Karlstad, Niclas Wargren, til Dagbladet.

Jensen kjøpte småbruket for rundt 700 000 kroner i desember 2011.

Spesialenheten for politisaker har ikke besvart Dagbladets henvendelse om dokumentene så langt i dag, men sa i går at de ønsker beslagene fra Sverige utlevert.

- Vi ønsker tilgang fordi vi anser at beslagene kan være relevante for etterforskningen vår, sa etterforskningsleder Liv Øyen til Dagbladet i går.

Eirik Jensen har hele tida samtykket til at dokumentene skulle overleveres.

- Vi oppfatter at det vil være i min klients interesse at rapporten oversendes, sa Hagen til Dagbladet i går.

SAMTYKKER TIL UTLEVERING: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen har samtykket til at beslagene skal overleveres til Spesialenheten for politisaker. Jensen nekter straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon. Foto Marius Gulliksrud
SAMTYKKER TIL UTLEVERING: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen har samtykket til at beslagene skal overleveres til Spesialenheten for politisaker. Jensen nekter straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon. Foto Marius Gulliksrud Vis mer