Jensen-beslag overleveres til spesialenheten

Det har den svenske domstolen bestemt.

BARE Å HENTE: V¨rmlands tingsrätt har i dag bestemt at beslagsrapporten fra eiendommen til Eirik Jensen i Sverige kan overleveres over grensa til Spesialenheten for politisaker.  
Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix
BARE Å HENTE: V¨rmlands tingsrätt har i dag bestemt at beslagsrapporten fra eiendommen til Eirik Jensen i Sverige kan overleveres over grensa til Spesialenheten for politisaker. Foto: Jo E. Brenden / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter pågripelsen av politioverbetjent Eirik Jensen 24. februar gikk politiet i Sverige til ransaking av en av Jensens eiendommer i Värmland i Sverige.

På småbruket tok politiet flere beslag. De fleste beskrives som økonomiske dokumenter blant annet kvitteringer.

I dag bestemte Värmland tingsrätt i Karlstad at beslagsrapporten, som skal bestå av 19 beslag, kan overgis til Spesialenheten for politisaker i Norge. Rettsmøtet ble holdt i går, men slutningen ble ferdig behandlet i dag.

Beslagene er taushetsbelagt og unntatt offentlighet.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i beslagene. Overleveringen pleier å gå raskt ved at de rett og slett kommer og henter beslagene hos oss, sier sjefen for statsadvokatene i Karlstad, Niclas Wargren, til Dagbladet.

Jensen kjøpte småbruket for rundt 700 000 kroner i desember 2011.

Spesialenheten for politisaker har ikke besvart Dagbladets henvendelse om dokumentene så langt i dag, men sa i går at de ønsker beslagene fra Sverige utlevert.

- Vi ønsker tilgang fordi vi anser at beslagene kan være relevante for etterforskningen vår, sa etterforskningsleder Liv Øyen til Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer